בריאות ותזונה
מחקר: כמה ביצים מותר לאכול בשבוע מבלי לקבל התקף לב?
למרות הערך התזונתי הגבוה של ביצים כמקור לחלבונים, ויטמינים ומינרלים, כמות גדולה מדי עלולה להוות סיכון בריאותי
- יצחק איתן
- ט' חשון התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
דו"ח שהתפרסם ב-Times of India לאחרונה מעלה שאלות משמעותיות בנוגע לכמות הביצים המומלצת לצריכה יומית. לפי ממצאים שונים בתחום התזונה, למרות הערך התזונתי הגבוה של ביצים כמקור לחלבונים, ויטמינים ומינרלים, כמות גדולה מדי עלולה להוות סיכון בריאותי משמעותי.
במחקרים נמצא כי צריכת יתר של ביצים עלולה להעלות את הסיכון למחלות לב, זאת בעקבות רמות כולסטרול ושומנים רוויים שהן מכילות. תסמינים נוספים שיכולים להופיע כתוצאה מצריכה מוגברת הם בעיות עיכול שונות, כולל נפיחות, גזים, שלשולים ואף כאבי בטן.
הדו"ח מזהיר גם מהשלכות ארוכות טווח של צריכת ביצים מרובה על רמות השומנים בדם. למרות זאת, הוא מדגיש כי בצריכה מבוקרת ומאוזנת, לביצים יש יתרונות בריאותיים רבים. הן מספקות חלבון איכותי שתורם לתחושת שובע ממושכת, ומכילות ויטמינים החיוניים לפעילות המוח ומערכת העצבים, כולל ויטמינים כמו כולין, המסייע לתפקוד קוגניטיבי ולמניעת מחלות לב.
בנוסף, רכיבים כמו לוטאין וזיאקסנטין המצויים בביצים עוזרים לשמור על בריאות העין ומונעים ניוון מקולרי. ויטמינים נוספים כמו A ו-B12, לצד מינרלים כמו סלניום, מספקים תמיכה למערכת החיסון ותורמים לבריאות העור והשיער.
לגבי הכמות המומלצת, הדעות בקרב מומחים נעות בין צריכה יומית של ביצה אחת כחלק מתזונה בריאה לבין כמות של עד שבע ביצים בשבוע.