בריאות ותזונה
מחקר לעצלנים: ישנים יותר מ-9 שעות? זה מה שעלול לקרות לכם
ד"ר דן פרידריך קובע, כי שינה של פחות מ-6 שעות או יותר מ-9 שעות עלולה להזיק לכם. הוא גם ממליץ להימנע לחלוטין משימוש בטלפון נייד לפני השינה – זו הסיבה
- יצחק איתן
- פורסם י"ג חשון התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
רבים מאיתנו יודעים ששינה איכותית חיונית לבריאותנו, אך מסתבר שהיא משפיעה ישירות גם על תוחלת החיים. שינה קצרה מדי עלולה להוביל לבעיות בריאותיות משמעותיות, אך גם שינה עודפת לא תמיד מומלצת – כך עולה מבדיקה של רופא מוכר. אם אתם מוצאים את עצמכם מתלבטים מהי הכמות הנכונה של שעות שינה כדי לשמור על בריאות מיטבית, הנה מספר קווים מנחים שיעשו לכם סדר.
ד"ר דן פרידריך, רופא פופולרי ברשתות החברתיות מזה שנים, מדגיש שהפרת העיקרון של שעות השינה המומלצות עלולה לקצר את תוחלת החיים. הוא מסביר שרבים נוטים לדלג על שעות שינה וממשיכים לעבור את היום בעייפות, אך ההתנהלות הזו פוגעת בטווח הארוך בגוף.
מומחים ממליצים לאדם בוגר לישון בין 9-7 שעות בלילה. ד"ר פרידריך טוען שכדאי להקפיד לפחות על 6 שעות שינה ולא לעבור את 9 השעות, מאחר שכל חריגה מהכמות המומלצת עלולה להוביל להשלכות בריאותיות. גורמים כמו מתח, עומס יומיומי ואף המצב הביטחוני עשויים להשפיע על איכות השינה שלנו, אך גם עלולים לפגוע בבריאותנו אם נתרגל לדפוסים לא מאוזנים.
מעבר לכך, ד"ר פרידריך ממליץ להימנע מהשימוש בטלפון הנייד או בצפייה במסכים אחרים לפני השינה, כדי לא להעמיס על המוח בגירויים מיותרים. לדבריו, רצוי לנקות את הראש ממחשבות מטרידות וליצור שגרה רגועה לפני השינה.
מחקר מקיף שנערך ביוניברסיטי קולג' בלונדון עקב אחר כ-7,800 אנשים בני 50 ומעלה בבריטניה, ומצא קשר ברור בין מחסור בשינה לבין סיכון מוגבר למחלות כרוניות. החוקרת ד"ר סברין סאביה מציינת, כי ככל שמתבגרים נוצר צורך משמעותי בטיפול מתאים למניעת מחלות כרוניות. מחלות אלו נפוצות במיוחד אצל אנשים שישנים פחות מהכמות המומלצת.
על פי ההמלצות, סביבה חשוכה ושקטה, היגיינת שינה תקינה, חדר בטמפרטורה נוחה ופעילות גופנית ביום יכולים לשפר את איכות השינה. בנוסף, מומלץ להימנע מאכילת ארוחות כבדות ושימוש במכשירים אלקטרוניים סמוך לשעת השינה.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>