חדשות בארץ
בית המשפט על הדלפת המסמכים המסווגים: "נזק ביטחוני חמור למערכת הביטחון"
בית המשפט התיר לפרסום את השתלשלות העניינים שהובילו לחשיפת מסמכים מסווגים בתקשורת הזרה. כתב אישום יוגש נגד אלי פלדשטיין ונגד איש מילואים באמ"ן
- שלומי דיאז
- פורסם ט"ז חשון התשפ"ה
אלי פלדשטיין, ארכיון (צילום: דובר צה"ל)
בית משפט השלום בראשון לציון התיר אחר הצהריים (ראשון) לפרסום פרטים הנוגעים להשתלשלות העניינים בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים, שהוצאו מצה"ל ללא היתר, ופורסמו בתקשורת הגרמנית.
כמו כן, בדיון שנערך היום הוארך מעצרם של דובר בלשכת ראש הממשלה, אלי פלדשטיין, ושל נגד בצה"ל, איש מילואים. השניים נעצרו לחמישה ימים. הפרקליטות הגישה הצהרת תובע על הכוונה להגיש נגד שניים כתב אישום, ביום חמישי הקרוב.
לפי הפרטים שהותרו לפרסום, פלדשטיין, דובר לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו לעניינים ביטחוניים, חשוד כי ניסה להשפיע על עסקת חטופים, ולעקוף את הצנזורה על ידי פרסום מסמך הנוגע לחמאס, מיד לאחר רצח ששת החטופים במנהרה ברפיח, ועל רקע ההפגנות שהתגברו נגד הממשלה בעקבות כך.
העצור השני, נגד במילואים, העביר לפלדשטיין כמה מסמכים, בהם המסמך, שהולדף לעיתון הגמרני "בילד". בצה"ל הבינו כי הודלף מסמך סודי ועל כן פנו לשב"כ שביחד עם המשטרה פתחו בחקירה לגילוי המדליף.
בצה"ל טענו כי חשיפת המסמך עלולה לפגוע בהשגת אחת ממטרות המלחמה - שחרור החטופים - והן בפעילות האופרטיבית של צה"ל ושב"כ ברצועת עזה נגד חמאס. במהלך החקירה נעצרו נגד במילואים, שני קצינים במילואים ונגד בקבע, וכן אלי פלדשטיין.
השופט מנחם מזרחי, שהתיר לפרסום את הפרטים, ציין: "במסגרת החקירה נחשף ציר הדלף החמור, שראשיתו בנגד במילואים, אשר החליט על דעתו האישית להוציא מסמך סודי ביותר ורגיש מרשות צה"ל שלא כדין, במטרה להעבירו לדרג המדיני. בחודש אפריל 2024 העביר נגד המילואים עותק של המסמך המסווג לפלדשטיין דרך הרשתות החברתיות. בנוסף, בספטמבר 2024, ולאחר פרסום הידיעה בתקשורת, העביר הנגד לרשותו של פלדשטיין גם עותק פיזי של המסמך המקורי, וזאת בנוסף לשני מסמכים נוספים בסיווג 'סודי ביותר' שהועברו גם כן אליו באופן פיזי".
השופט הוסיף וכתב כי "כפי שעלה בחקירה, בראשית ספטמבר 2024 החליט פלדשטיין להפיץ את המסמך האמור לגורמי תקשורת בישראל לצורך פרסום תוכנו, וזאת במטרה להשפיע על דעת הקהל בישראל בנושא המשא ומתן המתנהל בעניין החטופים, ובפרט בסוגיית תרומתן של ההפגנות לחיזוק החמאס".
"פרסום המסמך בוצע בסמוך ל-31 באוגוסט 2024 - אירוע רצח ששת החטופים ברצועת עזה, ולאחר הפגנות רבות נגד הממשלה בנושא, וכחלק מרצון לשנות את השיח הציבורי ולהפנות אצבע מאשימה כלפי יחיא סינוואר".
השופט ציין כי פלדשטיין פנה למספר גורמי תקשורת בישראל, אולם לאחר פנייה של עיתונאי לצנזורה בנושא - אסרה הצנזורה על הפרסום, נוכח התוכן ומקור המידע הרגיש. בשלב זה, החליט פלדשטיין לעקוף את הצנזורה ולפרסם את המסמך בתקשורת הזרה. "לפי החשד, מדובר בדלף מסווג ורגיש ביותר, אשר פרסומו מהווה פוטנציאל לנזק ביטחוני חמור למערכת הביטחון ולמדינת ישראל" – סיכם השופט.
יש לציין כי בפרשה נעצרו רס"ן במילואים ושלושה חיילים נוספים מאמ"ן. לגביהם טרם הוכרע אם יועמדו לדין.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>