חדשות בארץ
במטרה למוטט את שלטון החמאס: נתניהו מקיים דיון בנושא הסיוע ההומניטרי
ראש הממשלה ביקש אתמול מצה"ל "להביא תוכנית שקשורה בשלילת היכולת השלטונית של חמאס". הערב הוא מכנס דיון עם ראשי מערכת הביטחון ומספר שרים. על הפרק: מי יחלק סיוע לתושבי עזה
- שלומי דיאז
- פורסם י"ח חשון התשפ"ה
הכנסת סיוע דרך מעבר כרם שלום, ארכיון (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)
ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס הערב (שלישי) דיון מיוחד שדן בחלוקת הסיוע ההומניטרי בעזה, ושלילת האפשרות מחמאס לבזוז את הציוד.
בדיון השתתפו שר הביטחון ישראל כץ, השר לעניינים אסטרטגים, רון דרמר, וראשי מערכת הביטחון. המטרה היא למצוא דרך למוטט את שלטון החמאס, על ידי שלילת היכולת של המחבלים להשתלט על משאיות הסיוע.
כזכור, אמש הודיע נתניהו כי ביקש מצה"ל להגיש הצעות לתוכנית מסודרת, שקשורה בשלילת היכולת השלטונית של חמאס. לדברי נתניהו, "רוצים להבטיח שהסיוע לא ייבזז על ידי החמאס ואחרים".
על פי דיווח בישראל היום, בכירים בצה"ל הביעו אתמול חשש מהכנסת חברה אמריקנית לטיפול בסיוע ההומניטרי. החשש נובע מכך שצה"ל יצטרך לאבטח את אותה חברה, ואם אנשיה יותקפו על ידי מחבלי חמאס, האחריות תיפול על ישראל.
כמו כן, צה"ל מתנגד להצעה שהועלתה בעבר, לפיה הוא שיחלק את הסיוע לתושבי הרצועה במספר מוקדים. בצה"ל ציינו כי אין זה מתפקיד החיילים, שעסוקים בלחימה, לחלק ציוד.
שר הביטחון ישראל כץ קיים אתמול דיון עם בכירים בצה"ל, בנוגע לאפשרות שחברת אבטחה אמריקנית פרטית תיכנס לשכונות מסוימות בעזה. בדיון השתתפו ראש אמ"ץ האלוף בסיוק, ראש אגף אסטרטגיה האלוף טולדנו, מתאם פעולות הממשלה בשטחים וגורמים נוספים מצה"ל. הצבא כאמור מתנגד לרעיון.
הפתרון שנשקל כעת הוא לנסות להביא מימון זר של מדינות זרות, או ארגוני סיוע בינלאומיים, שיעסקו בחלוקה. על כך, בין היתר, נערך הדיון בראשות נתניהו.
יש לציין כי בהמשך לסיכום עם ממשל ביידן, ישראל פתחה בשבוע שעבר, למעבר משאיות סיוע, גם את מעבר כיסופים, שהיה סגור מזה שנים.