חדשות בארץ
שר החוץ לשגרירים הזרים: "מה שחיזבאללה תכנן לעשות חמור יותר ממה שחמאס ביצע בפועל"
שר החוץ גדעון סער נפגש היום עם כמאה שגרירים זרים המשרתים בישראל. בהתייחסו להסדר שהוצע מול לבנון אמר: "בכל הסכם נשמור על חופש הפעולה שלנו". קרא לקהילה הבינלאומית לפעול נגד הגרעין האיראני
- שלומי דיאז
- פורסם י"ט חשון התשפ"ה
סער, ארכיון (צילום: תומר נויברג / פלאש 90)
שר החוץ גדעון סער ערך היום (רביעי), במשרד החוץ בירושלים, תדרוך לכמאה שגרירים וראשי נציגויות זרות.
בהתייחסו להסדר המסתמן מול לבנון אמר סער: "אנו בקשר עם האמריקנים בנוגע להסדר אפשרי בלבנון. מהגעת השליח המיוחד הוכשטיין לאזור אפשר להסיק שהאמריקנים מאמינים שהסדר כזה הוא אפשרי. הדבר החשוב ביותר להדגיש הוא שאנו רוצים להגיע להסכם שיוכל לעמוד במבחן הזמן. למרבה הצער, לבנון היא מדינה כושלת. איננו יכולים לשלם את המחיר לכך בביטחוננו, בביטחון אזרחינו, בוויתורים על הריבונות שלנו".
"בכל הסכם שנגיע אליו נצטרך לשמור על חופש הפעולה שלנו אם יהיו הפרות. נצטרך להיות מסוגלים לפעול בזמן, לפני שהבעיה תגדל, כי למדנו דבר מה מהתשתיות העצומות שמצאנו בשטח בלבנון ובעזה. לאחר מתקפת חמאס, לא ניתן להן לצמוח שוב. לא ניתן להן להתפתח שוב לאיום".
על פי שר החוץ, "מה שחיזבאללה תכנן לעשות הוא אולי חמור יותר ממה שחמאס ביצע בפועל. הם תכננו פלישה. ראינו זאת מההכנות שלהם בשטח, פלישה ושיגור טילים ורקטות בו זמנית. לכן הם בנו מפעלים, וייבאו נשקים מאיראן דרך סוריה, דרך הים, ודרך שדה התעופה בביירות. זו גם הזדמנות עבור לבנון להיות ריבונית שוב בעתיד. העובדה שחיזבאללה נחלש במהלך המלחמה הזו עשויה לשנות אולי את המצב הזה. זו אינה משימה של ישראל. לקהילה הבינלאומית יש כאן תפקיד: ישנה הזדמנות לסיים את הכיבוש האיראני של לבנון. להחזיר את לבנון ללבנונים".
סער התייחס גם לאיראן והדגיש כי החלטת מועצת שרי החוץ של האיחוד האירופי קבעה שיש להטיל סנקציות על שורה של ישויות איראניות, כולל על קווי הספנות האיראנים ועל רכיבים שמשמשים לייצור מל"טים וטילים בליסטיים. הוא קרא לשגרירים לדרוש ממשלותיהם להגביר את הלחץ על איראן, ולהכריז על משמרות המהפכה האיראניים כארגון טרור.
כמו כן, אמר שהוא מצפה ממועצת הנאמנים של הסוכנות לאנרגיה אטומית, המתכנסת היום ומחר, לקבל החלטה כדי "שכל העולם יראה את ההפרות הבוטות של איראן בתחום הגרעין". לדברי סער, "חיוני שההחלטה תעבור כי אנחנו יודעים שבימים אלה יש גורמים באיראן שמנסים לדחוף את איראן להתקדם עם הנשקה של פרויקט הגרעין. לכן אנחנו נמצאים ברגעים מכריעים. הנושא הגרעיני האיראני הוא הנושא מספר 1 בחשיבותו בשנת 2025".