בריאות ותזונה
האם העבודה שלכם טובה או מזיקה לכם? הנה הדרך לגלות זאת
מחקרים מצביעים על הקשר בין שעות עבודה מרובות לסיכון בריאותי. איך תדעו האם העבודה שלכם טובה עבורכם, או שאתם זקוקים לשינוי?
- יצחק איתן
- פורסם כ' חשון התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
מחקרים עדכניים מצביעים על הקשר ההדוק בין שעות עבודה מרובות לבין הסיכון הבריאותי החמור. דוח של ארגון הבריאות העולמי מדגיש כי עבודת יתר עשויה להוביל לעלייה בסיכון לשבץ ולהתקפי לב. רופאת המשפחה, ד"ר איימי קרופורד-פושר, ציינה בריאיון לרשת CBS: "ריבוי שעות עבודה מגביר את הפרשת הקורטיזול – הורמון הלחץ – שפוגע בתפקוד הלב וכלי הדם".
לדבריה, ההשפעה אינה מסתכמת בלחץ בלבד. "כשאתם עובדים שעות ארוכות, רוב הסיכויים שאתם מזניחים את התזונה, מקצרים בשינה ולא מתעמלים כלל", הוסיפה. יתר על כן, היא מציינת שעומס עבודה עלול להחריף תחושות של דיכאון, חרדה ועצבנות.
אז מתי העבודה הופכת למזיקה? מחקר מאוניברסיטת ברקלי קבע כי תפוקת העובדים מגיעה לשיאה סביב 50 שעות עבודה שבועיות. עם זאת, ביצועים אלו מתדרדרים באופן משמעותי כאשר חוצים את רף 65 השעות.
ובכל זאת, איך ניתן לשפר את הבריאות בעבודה הקיימת? המומחים ממליצים על חשיבות ההתנתקות: הפסקות קצרות או הפסקת עבודה מוחלטת בשעות הערב יכולות לשפר את היכולות המנטליות והרגשיות. "שעתיים עם המשפחה ללא מיילים, זה לא רק מרגיע – זה תורם גם לאיכות החיים ולעבודה", אמרה ד"ר קרופורד-פושר.
התנתקות קבועה עשויה לא להיות תרופת פלא, אך היא תורמת לרענון הגוף והנפש, מה שמשפיע לטובה על איכות העבודה ומפחית את הסיכונים הבריאותיים.
בשורה התחתונה: אל תתנו ללחץ להשפיע לרעה – שמרו על איזון בריא בין עבודה לחיים האישיים שלכם.