בריאות ותזונה
לגברים שבינינו: האם יש דבר כזה "כרס בירה", או שזה מיתוס?
מחקר חדש חושף קשר מדאיג בין שתיית בירה להרגלי תזונה לקויים. מהיכן לקוח המושג של "כרס בירה", והאם הוא בכלל מדויק?
- יצחק איתן
- פורסם כ"ג חשון התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
מחקר אמריקאי חדש מגלה קשר מובהק בין העדפה לשתיית בירה לבין הרגלי תזונה בריאים פחות. המחקר, שפורסם על ידי חוקרים מאוניברסיטת טוליין, מצא כי שותי בירה בלבד נוטים לבחור במזונות פחות מזינים בהשוואה לשותים יין או משקאות חריפים אחרים.
בניתוח של מעל 1,900 שותי אלכוהול, נמצא כי שותי בירה קיבלו את הציונים הנמוכים ביותר במדד התזונה הבריאה (HEI), עם ממוצע של 49.3 נקודות בלבד. לשם השוואה, שותי יין הגיעו לממוצע של 55.1 נקודות. בנוסף, המחקר הצביע על כך ששותי בירה נטו יותר לעשן, להיות בעלי הכנסה נמוכה ולעסוק פחות בפעילות גופנית, מה שהוביל לרמת בריאות כללית נמוכה יותר.
החוקרים טוענים כי הסיבה קשורה כנראה לנורמות החברתיות. בעוד שיין נצרך לרוב לצד ארוחות מלאות ובריאות, שתיית בירה מזוהה יותר עם חטיפים ומזון מהיר. "המשמעות התרבותית של המשקה משפיעה באופן ישיר על הבחירות התזונתיות", מסבירה ד"ר מדלין נובאק, אחת החוקרות במחקר.
החוקרים ממליצים על קמפיינים חינוכיים להגברת המודעות להשפעת שתיית אלכוהול על הרגלי האכילה. כמו כן, הם מדגישים את הצורך בעידוד שילוב של מזונות בריאים לצד משקאות אלכוהוליים.
על אף הממצאים, המחקר מדגיש כי אין ביכולתו להצביע על סיבתיות ישירה. החוקרים מקווים שהמחקר יוביל לשינויים בהרגלי השתייה והאכילה של הציבור, במיוחד בקרב חובבי בירה.
קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!