מעניין

מאחרים לכל מקום ולא עומדים בזמנים? אלו ההשלכות

מחקר חדש מסביר מדוע אנשים שמאחרים בהגשת המשימות שלהם מוערכים פחות. ואיך זה קשור לתרבות הישראלית?

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

מחקר שנערך באוניברסיטת טורונטו, ופורסם בגיליון נובמבר של כתב העת Organizational Behavior and Human Decision Processes, חושף נתון מדאיג: עבודות שהוגשו באיחור מוערכות פחות לעומת עבודות עם תוכן זהה שהוגש בזמן. בנוסף, אנשים שלא עומדים בזמנים מוערכים פחות. המחקר, שהתבסס על 18 ניסויים שבהם השתתפו אלפי אנשים מארה"ב ובריטניה, בחן כיצד תוצרים כמו מצגות עסקיות, עבודות אמנות וכתבות נתפסים על ידי מעריכים שונים.

החוקרים הציגו למשתתפים את אותן העבודות אך עם מועדי הגשה שונים – מוקדם, בזמן, או באיחור. התוצאות הצביעו על כך שעבודות שהוגשו באיחור דורגו נמוך יותר, ללא קשר למשך האיחור או לכך שהוא אושר מראש. לעומת זאת, הגשה מוקדמת לא שיפרה את הדירוג. מעבר לכך, עבודות שהוגשו באיחור פגעו גם בתפיסת היושרה של המגישים והפחיתו את סיכוייהם לקבל משימות עתידיות או הזדמנויות קידום.

הממצאים חשפו כי במצבים שבהם האיחור נגרם מגורמים שאינם בשליטת העובד, כמו שירות מילואים או חובת מושבעים, או במקרים שבהם הדדליין הוגדר "רך", ההשפעה השלילית פחתה. עם זאת, גם במצבים אלה נותרה פגיעה מסוימת בתפיסת איכות העבודה.

ממצאי המחקר רלוונטיים במיוחד לתרבות העבודה הישראלית, שבה לעתים המושג "דדליין" נתפס כהמלצה. הוא מגדיר היטב מדוע מנהלים רבים חשים הערכה לעובדים מסוימים אף על פי שאינם משתלבים היטב חברתית, לעומת עובדים שמשתלבים היטב אך לא עומדים במשימות שלהם ומאחרים באופן קבוע לעבודה.

היכנסו להגרלות על ערכות נגינה ושוברים ברשתות מובילות. הצטרפו למנוי השנתי בעולם הילדים ואולי תזכו בפרסים >>
תגיות:הערכהאיחור

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה