לאישה
מה זה "למלא את הדלי", ואיך זה יכול לשנות את חייך לטובה? 10 רעיונות להשראה מיידית
חשבת פעם מה ממלא אותך באמת? מה נותן לך תחושת שמחה, סיפוק או כוחות מחודשים? המושג "למלא את הדלי" מדבר בדיוק על זה - תהליך שבו אנו דואגות לכך שהנפש שלנו תהיה מלאה באהבה, הכרה והערכה. איך עושים את זה, ולמה זה כל כך חשוב לנו, כנשים? מלא בטוב
- אורית גרוסקוט
- פורסם כ"ה חשון התשפ"ה
האם שמעתן פעם על המונח "למלא את הדלי", ותהיתן למה בדיוק הכוונה? מה זה אומר "למלא את הדלי" מבחינה נפשית ורוחנית, ואיך אפשר לעשות זאת בחיי היומיום?
המושג "למלא את הדלי" הפך בשנים האחרונות לסמל אוניברסלי לתחושת סיפוק ואושר. הדלי הוא דימוי למצב הרגשי שלנו – מתמלא בכל מחמאה, מעשה טוב או רגע משמעותי בחיים – ויכול להתרוקן בגלל פעולות שליליות או ביקורת. הרעיון נולד מהספר הפופולרי "How Full Is Your Bucket?" (כמה מלא הדלי שלך?), מאת טום ראת' וד"ר דונלד קליפטון, וזכה לאהדה רבה ברחבי העולם. מילוי הדלי משפר את חיי הסובבים אותנו, וגם ממלא אותנו בכוחות חדשים.
מדוע חשוב למלא את הדלי?
כנשים, עולמנו מלא בתפקידים בתוך הבית ומחוצה לו. קל לנו מאוד לתת לאחרים ולהזניח את הצרכים האישיים שלנו. הרעיון שעומד מאחורי "למלא את הדלי" הוא פשוט: רק כשאנחנו נותנות לעצמנו את ההזדמנות להתמלא באהבה, שלווה והערכה, אנחנו יכולות להעניק גם לאחרים. כמובן שהמקור לכל רעיון גאוני, גדול או קטן, נמצא בתורה הקדושה. במילים "ואהבת לרעך כמוך" מבקשת ממך התורה לאהוב ולכבד אחרים כשם שאת אוהבת את עצמך. כך אנחנו למדים שאהבת עצמית היא תנאי הכרחי לעבודת השם ועבודת המידות. איך עושים זאת?
בואי נגלה יחד עשרה רעיונות פשוטים למלא את הדלי שלך ביומיום. רעיונות שיעזרו לך להטעין את עצמך באנרגיה חיובית, באהבה והערכה עצמית, ובשמחה:
למלא את הדלי – רעיונות מעשיים
- הקדשת זמן לעצמך: כל אישה זקוקה לזמן משלה, בו היא עושה משהו שהיא אוהבת. הליכה בפארק, האזנה למוסיקה. קריאת ספר, ציור, אפייה או אפילו זמן שקט לבד עם כוס תה – המטרה היא לתת לעצמך מרחב שבו את יכולה להירגע ולהתחבר לעצמך. לפעמים נשים שואלות: "איך אדע מה אני אוהבת? מרוב משימות ועומס כבר שכחתי". התשובה לכך פשוטה. נסי להיזכר מה אהבת לעשות כילדה. בדרך כלל, שם טמון הסוד.
יש נשים שאוהבות לבשל, וזה הזמן הפרטי שלהן, שבו הן מתמלאות ונהנות, ויש נשים שהרעיון של עמידה במטבח שעות רבות כדי לבשל – מרגיש להן בדיוק הפוך מרעיון "מילוי הדלי". אל תנסי לחקות אחרות. חפשי את מה שנכון עבורך.
2. תפילה והתבודדות: ביהדות, התפילה היא כלי חשוב לחיבור פנימי ולמילוי הנפש. עצם העובדה שאנו מפנות זמן לשבת עם עצמנו, להתפלל ולדבר עם הבורא, מאפשרת לנו להתחבר פנימה ולהתמלא בכוח רוחני. דברי עם השם כמו עם החברה הכי טובה שלך. ספרי לו הכל, התייעצי ובקשי שלווה ושמחה. תפילה כזו היא דרך נהדרת "למלא את הדלי" שלך בטוב.
3. הכרת תודה: הכרת תודה היא דרך פשוטה ויעילה למלא את הדלי. הדרך הטובה ביותר היא כמובן לנהל מחברת תודה – שבה את כותבת 5 דברים טובים שעליהם את מודה מדי יום. הכרת תודה ממקדת את תשומת הלב שלנו בטוב, וממלאה את הנפש באנרגיה חיובית.
4. מעשים טובים ונתינה: לפעמים, הדרך הטובה ביותר למלא את הדלי שלנו היא למלא את הדלי של מישהו אחר – לעזור, לתת יד, לתמוך, או אפילו לומר מילה טובה. לא מדובר במעשים גדולים, אלא בדברים קטנים כמו חיוך לקופאית בסופר, או מחמאה לחברה בעבודה. החיבור לאחרים דרך נתינה כזו מעניק לנו תחושת משמעות, השפעה, משחרר הורמוני אושר במוח, מעמיק מערכות יחסים ומשאיר תחושה של שייכות.
חשוב לזכור שנתינה ממלאת את הדלי בצורה מיטבית כשהיא נעשית מתוך בחירה, ולא מתוך תחושת חובה או הקרבה. כדי למלא את הדלי באמת, חשוב גם לדאוג לעצמך במקביל.
5. לימוד תורה וחברותא: לימוד תורה לבד או עם חברות יכול להיות מקור נפלא למילוי רוחני. הלימוד מעמיק את הקשר שלנו לבורא, מחזק את הנפש ונותן תחושת משמעות. אפשר להאזין לשיעור בטלפון, לצפות בשיעור או ללכת פיזית לשיעור המתקיים לנשים באזור מגוריך. בין אם את לומדת לבד ובין אם יחד עם נשים נוספות – אל תוותרי על לימוד תורה יומי. אפילו 2 הלכות ביום. הלימוד יעניק לך שלווה ורוגע ובהחלט יעזור למילוי הדלי שלך.
6. שמירת שבת: כמה משמח לדעת שביהדות, רעיון "מילוי הדלי" קשור בקשר ישיר עם שמירת שבת. יום בו כולנו מוזמנות לעצור את מרוץ החיים ולמלא את הנפש ברוחניות, משפחה ומנוחה. השבת מעניקה לנו את ההזדמנות למלא את הדלי בכל כך הרבה מובנים כדי שנוכל להמשיך את השבוע בכוחות מחודשים.
7. זמן בטבע: אם הטבע הוא מטען עבורך (כמו עבור נשים רבות) – אל תוותרי עליו! צאי לטיול בפארק, שבי ליד הים או עמדי בחלון והסתכלי על השקיעה. חיבור לטבע יכול להחזיר אנרגיה חיובית במהירות. אין טיפת טבע באזור מגורייך? החליטי על יום קבוע בשבוע שבו את נוסעת לפארק, לים או אפילו לגינה שכונתית שבה יש יותר "ירוק" מול העיניים.
8. חיזוק קשרים משמעותיים: מתי ישבת לאחרונה עם חברה טובה, וצחקת מכל הלב? יציאה או בילוי עם חברה וחיזוק קשרים אישיים ימלאו את הדלי שלך במהירות. קשרים משמעותיים מהווים מקור עוצמתי של תמיכה רגשית, שחרור, שמחה ותחושת שייכות.
9. ללמוד משהו חדש: היום, כדי ללמוד משהו חדש לא חייבים לצאת מהבית או לשלם הון. את יכולה ללמוד לצייר, לתכנת, לבשל תבשיל מיוחד או אפילו ללמוד שפה חדשה. זה לא באמת משנה מה. העיקר שתיהני מהתהליך ותחדשי בתוכך את הסקרנות והיצירתיות.
10. לחגוג הישגים קטנים: חגיגת ניצחונות היא פעולה מכוונת של הכרה בהצלחות שלך, קטנות כגדולות, והיא דרך משמעותית למלא את הדלי שלך מבחינה רגשית, נפשית ורוחנית. "חגיגת ניצחונות" מייצרת בסיס לחוסן אישי, למוטיבציה ולעוצמה פנימית. חגיגה של הישג קטן בונה תודעה רחבה של הצלחה. היא יוצרת גישה חיובית יותר לחיים וממלאת את הדלי שלך בכוחות להתמודד עם אתגרים.
"למלא את הדלי" הוא תהליך חשוב שמאפשר לנו לשמור על הבריאות הנפשית והרוחנית שלנו, במיוחד כנשים. חשוב לזכור שכשהדלי שלנו מלא, אנו מסוגלות לתת ולהעניק גם לסובבים אותנו – מתוך מקום של שפע. דרך תפילה, לימוד, הכרת תודה, זמן אישי ונתינה, אנחנו יכולות להבטיח שהדלי שלנו יישאר מלא בטוב.
טיפ לסיום: הכיני לך רשימה שתהיה תמיד בהישג יד, וכתבי בה רעיונות למילוי הדלי האישי שלך בטוב. את יכולה להיעזר בכתבה הזו, וכמובן להוסיף משלך.
מה עוזר לך למלא את הדלי? כתבי לנו בתגובות ושתפי נשים אחרות.
הורידו את האפליקציה החדשה "הידברות Shorts", וצפו בתוכן נקי, קצר ויהודי, לפני כולם >>