חם ברשת
חם ברשת: לא תאמינו בכמה נמכר השוקולד שהפך לטרנד בעולם
זה התחיל במחיר של 15 אירו, אבל צבר פופולריות ונמכר במאות אירו לחפיסה. מה יש בשוקולד שגרם לאירופאים לעמוד שעות בתור בשבילו?
- יצחק איתן
- פורסם כ"ו חשון התשפ"ה
שוקולד דובאי, שכבש בחודשים האחרונים את העולם, נמכר במחיר התחלתי של 15 אירו בלבד, אך תופעת הספסרות הפכה אותו למוצר פרימיום. חטיף בודד נמכר ברשתות באירופה במחירים של 100 עד 300 אירו. לוקאס, צעיר בן 24 שהמתין בתור משעות הבוקר המוקדמות, סיפר: "מחיר החטיף הוא 15 יורו – אבל אפשר למכור אותו בערך ב-100 אירו. יש הרבה הצעות באיביי, שם מחיר החטיף מגיע ל-300 אירו".
התופעה החלה עם יצרנית השוקולד השוויצרית לינדט, שהשיקה גרסה לשוקולד דובאי בגרמניה. בתוך זמן קצר נוצרו תורים ארוכים מול החנויות, וחובבי שוקולד מכל רחבי המדינה הגיעו לנסות את המוצר החדש. "חיכיתי עשר שעות. הגעתי בחצות. השוקולד הזה פופולרי מאוד כרגע", אמר ליאון פינלה, סטודנט בן 18 משטוטגארט.
בחנות לינדט באאכן נמכרו בתחילה רק 1,000 חפיסות במהדורה מוגבלת, מה שגרם לביקוש חסר תקדים. כעת, הגרסה המקומית של שוקולד דובאי זמינה בהדרגה גם בחנויות נבחרות של לינדט, וממשיכה להלהיב את הקהל. המומנטום אף הגיע לגבולות המכס הגרמני, שעצר אדם שניסה להבריח 45 ק"ג של שוקולד דובאי ב-243 קופסאות. גם בדרום אפריקה נרשמו מחסורים עקב הביקוש הרב.
השוקולד, הידוע בקרם הפיסטוק העשיר ובמרקם הפריך של בצק הקדאיף, הפך למוצר נחשק בזכות יזמית בריטית-מצרית. השוקולד שלה כלל בצק פילו מגורד, קרם פיסטוק ושוקולד חלב. "אני המומה – מספר ההזמנות עלה מספורות בודדות ל-500 ביום", סיפרה לאחרונה בראיון ל-CNN.
התפשטות המוצר החלה בעקבות סרטון ברשתות החברתיות שזכה ליותר מ-90 מיליון צפיות. הסרטון הציג את החטיף בהשראת הכנאפה וזכה להד רב, בעיקר בזכות שיתופה של בלוגרית פופולרית. כיום, השוקולדים נמכרים דרך אפליקציות ייעודיות באיחוד האמירויות, עם שעות מכירה מוגבלות, מה שמגביר את הביקוש.
בצרפת, השוקולד הפך ללהיט גם במפעלי "ז'אק בוקל". ג'רמי בוקל, בעל המפעלים, אמר: "נאלצנו לבצע שתי נסיעות הלוך ושוב עם תיקים מלאים בין שטרסבורג לפריז. הבאנו 350 ק"ג ומכרנו 600 ק"ג בתוך ארבעה ימים".
חברת השוקולד לינדט, הנחשבת לאחת המובילות בעולם בייצור שוקולד יוקרתי, ונמכרת גם בארץ (מותג כשר) מתמודדת לאחרונה עם סערה משפטית וציבורית בעקבות דוח שפורסם בארצות הברית והצביע על נוכחות מתכות כבדות במוצריה. יחד עם זאת, בחברה מדגישים כי אין כל סכנה באכילת השוקולד שלה.