חדשות בארץ
דיווח: חמאס מביע נכונות להפוגה בעזה
על פי דיווח בסוכנות הידיעות הצרפתית, חמאס מסכים להפוגה בלחימה ברצועת עזה, ולראשונה מוכן לוותר על התנאי להפסקה מוחלטת של המלחמה
- נעמה גרין
- פורסם כ"ו חשון התשפ"ה
עזה (צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90)
בכיר בחמאס אמר כי ארגון הטרור יסכים להפוגה בלחימה ברצועת עזה – כך דווח הבוקר (רביעי) בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP.
על פי הדיווח, מדובר בנכונות ראשונה של חמאס לקיים הפוגה ולוותר על התנאי להפסקה מוחלטת של המלחמה, תנאי עליו התעקש חמאס בחודשים האחרונים. עם זאת, לא ברור האם וכמה חטופים יסכים ארגון הטרור לשחרר במסגרת ההפוגה.
בשבוע שעבר אמר גורם ביטחוני כי ישראל קרובה להסכם עם חמאס, יותר מאשר בכל השנה האחרונה. לדברי הגורם, מדובר בעסקה שתכלול הפסקת אש של 42 יום, שחרור החטופים ההומניטריים, שחרור מחבלים, ומחירים כבדים נוספים שישראל תידרש לשלם.
לדברי הגורם, ייתכן כי עסקת חטופים תתבצע עוד לפני כניסת הממשל החדש בארצות הברית בחודש ינואר. "יהיו מחירים לעסקה", הדגיש, "אבל אנחנו משוכנעים שאחרי 42 יום נדע לחזור להילחם".
הבוקר נכנסה הפסקת האש בחזית הצפונית לתוקף. על פי ההסכם, חיזבאללה ייסוג מצפון לליטני ויתרחק לכדי 15 קילומטרים מגבול ישראל. כל הקבוצות החמושות האחרות בשטח לבנון לא יבצעו כל פעולה התקפית נגד ישראל. צה"ל, בתמורה, לא יבצע כל פעולה צבאית התקפית נגד מטרות בלבנון, כולל באדמה באוויר ובים.
עוד על פי ההסכם, ישראל תשיג את כוחותיה בצורה מדורגת מדרום לקו הכחול בתקופה של עד 60 ימים. תושבי דרום לבנון יורשו לחזור לבתיהם לאחר כשבועיים מתחילת הפסקת האש.
בנוסף, כוחות הביטחון בלבנון וצבאו יהיו היחידים שיורשו לשאת נשק או להפעיל כוח בדרום לבנון. כוחות צבא לבנון יתפרסו לאורך כל הגבולות ונקודות המעבר. ישראל ולבנון מכירות בחשיבות החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 1701. לשתי המדינות הזכות לממש את זכותן להגנה עצמית.
על פי המתווה, כל מכירה, אספקה וייצור של נשק או חומרים הקשורים לנשק ללבנון תהיה בפיקוח ובשליטה של ממשלת לבנון. יפורקו כל המתקנים הבלתי מורשים המעורבים בייצור נשק וחומרים הקשורים לנשק, ויפורקו כל התשתיות והעמדות הצבאיות, יוחרם כל הנשק הבלתי מורשה שאינו תואם את ההתחייבויות הללו.
להבטחת הסעיפים, תוקם ועדה המקובלת על ישראל ועל לבנון, שתפקח ותסייע בהבטחת האכיפה של התחייבויות אלה. בוועדה יהיו חברות, מלבד ארה"ב וצרפת, ככל הנראה גם בריטניה וגרמניה.
בעת חשש להפרת סעיף, ישראל ולבנון ידווחו על כל הפרה אפשרית של ההתחייבויות לוועדה וליוניפי"ל.