ונשמרתם

אם לשמונה מזהירה מפני עובש, לאחר שבנה לקה בקשיי נשימה

חשיפה לעובש היא לא רק מטרד אסתטי, אלא סכנה בריאותית אמיתית. אם לשמונה מזהירה מפני חשיפה לעובש, לאחר שבנה לקה בבעיית נשימה קשה

אא

 

עובש הוא פטרייה שיכולה לגדול בסביבות לחות ורטובות, במיוחד בתוך מבנים. כשהעובש מתפשט, הוא משחרר נבגים זעירים לאוויר. נשימת הנבגים הללו עלולה להיות מסוכנת לבריאות, במיוחד עבור אנשים עם מצבים רפואיים מסוימים או מערכת חיסון מוחלשת.

 

לאחרונה פרסמה אם לשמונה ילדים מארה"ב סרטון שבו הראתה לעוקביה ברשתות החברתיות, כמה חמור זה לא לנקות את העובש שמצטבר על הקירות - בזמן. "חבר'ה, זו הסיבה שכל כך חשוב לוודא שאתם מזיזים את הרהיטים שלכם מעת לעת ובודקים מאחורי מיטות ורהיטים", אמרה תוך שהיא מראה בסרטון את הקיר בחדרו של בנה, שעטוף בטפט בצבע קרם עם נקודות מחרידות עליו. "ניקיתי את הנקודות ולא הבנתי למה אני לא מצליחה להוריד אותן וזה נשאר ככה".

 

ואז בנה חטף זיהום קשה בדרכי הנשימה, ואובחן עם פטרייה בשם אספרגילוס, שגורמת לזיהום נשימתי חמור. "ניקיתי את זה שבוע קודם וזה לא עבד. העובש חזר למרות שהשתמשתי עם תרסיס עובש מעולה", סיפרה. 

 

בתוך כך החליטה האם לבדוק האם מדובר בבעיה בבניין כולו, וגילתה להפתעתה שיש לטפל בכל הדירות בצד שבו היא מתגוררת, כי כולן סובלות מעובש בחדר הזה בדיוק. 

 

"זה נראה כמו בעיה בקיר עצמו", כתבו הגולשים שראו את הסרטון, והציעו לאם המודאגת שלא תאפשר שינה בחדר הזה עד שהבעיה תתוקן. 

 

למשמע ההצעה הודיעה האם כי הפסיקה להשתמש בחדר מהרגע שגילתה את העובש. "בני סובל מבעיות נשימה חמורות, ואפילו משאף לא עוזר לו. העצה שלי היא לפתוח וילונות ולאוורר את הבית בכל יום".

 

איך עובש משפיע על הבריאות?

  1. בעיות נשימה
    שאיפת נבגי עובש עלולה לגרום לגירוי בדרכי הנשימה, במיוחד אצל אנשים עם אסטמה או מחלות נשימה אחרות. התסמינים כוללים שיעול, קוצר נשימה, ותחושת לחץ בחזה.

  2. תגובות אלרגיות
    אנשים רבים רגישים לנבגי עובש, מה שעלול לגרום לתסמינים כמו עיטושים, נזלת, גרד בעיניים וגירוי בעור. תסמינים אלו יכולים להחמיר עם חשיפה ממושכת לעובש.

  3. זיהומים
    אנשים עם מערכת חיסון מוחלשת עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לזיהומים חמורים כתוצאה מחשיפה לעובש. מצבים כמו אספרגילוזיס – זיהום פטרייתי – עשויים להופיע במקרים קיצוניים.

  4. השפעה על מערכת העצבים
    סוגים מסוימים של עובש, כמו "עובש שחור" (Stachybotrys chartarum), משחררים רעלנים (מיקוטוקסינים) שיכולים לגרום לכאבי ראש, עייפות כרונית ואף בעיות ריכוז.

  5. השפעה על ילדים ותינוקות
    ילדים רגישים במיוחד לנבגי עובש, והשפעתו יכולה להוביל להתפתחות אלרגיות, בעיות נשימה, ואפילו השפעה על מערכת החיסון המתפתחת.

איך להימנע מחשיפה לעובש?

  • ייבוש סביבות לחות: שמרו על רמות לחות נמוכות בבית (30%-50%) באמצעות אוורור, מסירי לחות או מזגנים.
  • תיקון נזילות: תקנו נזילות במים או בגגות כדי למנוע התפשטות עובש.
  • ניקוי מיידי: במקרה של הופעת עובש, נקו את האזור בעזרת חומרים נגד עובש, ואם העובש רחב היקף – פנו לאנשי מקצוע.
  • הימנעו מנשימה ישירה של נבגים: השתמשו במסכה בזמן ניקוי עובש כדי להימנע משאיפת נבגים.

 

החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>

 

תגיות:אזהרהפוסטעובש

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה