חדשות בעולם
אנטישמיות בארה"ב: יהודים וישראלים חווים אפליה בשוק העבודה
הליגה נגד השמצה טוענת כי בפניות למעסיקים, סיכוייהם של יהודים-אמריקנים לקבל מענה חיובי נמוכים ב-24%, ואילו סיכוייהם של אמריקנים-ישראלים נמוכים ב-39%, בהשוואה למועמדים שאינם יהודים או ישראלים
- שלומי דיאז
- פורסם ד' כסלו התשפ"ה
משרדי הליגה נגד השמצה (צילום: לפי סעיף 27א)
מחקר של הליגה נגד השמצה, שפורסם היום (חמישי) חושף שיהודים-אמריקנים, וישראלים החיים בארה"ב, חווים אפליה משמעותית בשוק העבודה האמריקני.
נטען כי בפניות למעסיקים, סיכוייהם של יהודים-אמריקנים לקבל מענה חיובי נמוכים ב-24%, ואילו סיכוייהם של אמריקנים-ישראלים נמוכים ב-39%, בהשוואה למועמדים שאינם יהודים או ישראלים.
המחקר קבע שמועמדים יהודים אמריקנים נדרשו לשלוח 24% יותר בקשות עבודה, כדי לקבל את אותו מספר תגובות חיוביות ראשוניות ממעסיקים פוטנציאליים כמו אמריקנים בעלי רקע מערב-אירופי, שהגישו מועמדות לאותו תפקיד.
המחקר פורסם על ידי המרכז לחקר האנטישמיות (CAR) של הליגה נגד השמצה. במסגרתו, ערך הכלכלן הבכיר, ד"ר בריאן טומלין, ניסוי-שטח עצמאי, שבו הגיש בקשות עבודה לתפקידים של עוזר/ת מנהלי/ת באמצעות קורות חיים זהים, פרט למאפיינים מסוימים, כולל שמות, המרמזים האם המועמד/ת הוא יהודי/ה אמריקאי/ת, ישראלי/ת אמריקאי/ת, או אמריקאי/ת ממוצא מערב-אירופי.
על פי המחקר הפער הגדול ביותר נמצא בסיאטל, שבה שיעור התגובות החיוביות לישראלים הוא 6.8% בלבד, לעומת 23.1% למועמדים אחרים. סיאטל מוגדרת כבירת ההיי-טק והקפה, עם מטות של חברות ענק ששוכנות אצלה כמו אמזון, מיקרוסופט, קוסטקו וסטארבקס.
נקודה חיובית נרשמה בערים ניו יורק ופילדלפיה. בערים אלה, מציינים החוקרים, שיעורי התגובות החיוביות שקיבלו המועמדים הישראלים היו דומים לאלו שקיבלו המועמדים המערב אירופאים, ואף עלו עליהם במעט.
טומלין ציין כי המחקר, המתבסס על ניסוי שבו נשלחו 3,000 פניות למשרות פנויות, הצביע על כך שהרקע התרבותי או הדתי של מועמדים יכול להוות חסם משמעותי לקבלת הזדמנויות תעסוקה, למרות כישורים זהים.
כמו כן לצד הבדלים גיאוגרפיים, במחקר נמצא שגם לסוג ההצגה של המידע בקורות החיים הייתה השפעה. לדוגמה, השימוש בשמות המזוהים בבירור עם זהות יהודית או ישראלית (כמו "ליה אברהם" ו"רבקה כהן") היה גורם מובהק להבדלים בתגובות. אזכורים נוספים כמו השימוש בעברית כשפה שנייה או שם מקום עבודה המזוהה עם תרבות ישראלית תרמו ליצירת אפליה בפועל.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>