חדשות בארץ

פרקליט נתניהו: "חיפשו את האדם. זו רדיפה"

עו"ד עמית חדד, סנגורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, נשא את נאום הפתיחה של ההגנה. חדד: "כתב האישום שגוי ופסול. נציג את הדלות הראייתית שבידי המאשימה"

נתניהו ופרקליטו מגיעים לאולם בית המשפט (צילום: חיים גולדברג, פלאש90)נתניהו ופרקליטו מגיעים לאולם בית המשפט (צילום: חיים גולדברג, פלאש90)
אא

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייצב היום (שלישי) לדיון הראשון בו יעיד במשפטו. סנגורו המרכזי, עו"ד עמית חדד, נשא את דברי הפתיחה של פרשת ההגנה, לפני שיחל לתשאל את ראש הממשלה, בפני הרכב השופטים, בראשות השופטת רבקה פרידמן פלדמן.

לדברי חדד, "שום דבר לא הוכח בבית המשפט. למרות קריסה של חלקים עובדתיים שלמים, שגרמו למאשימה לתקן את כתב האישום, ולמרות מה שהעידו העדים ולמרות דברי השופטים שהציעו ללכת לגישור - כלום לא הצליח. קראנו שוב את כתב האישום וגילינו עוד דברים חריגים ומוזרים וחורים. אנחנו רוצים להציג בפניכם איך ההגנה רואה את הדברים, ואת הדלות הראייתית שבידי המאשימה. משטרת ישראל לא חקרה עבירה - אלא חקרה אדם".

חדד ציין כי במהלך עדותו ראש הממשלה "יציג את הדברים כפי שקרו בזמן אמת. אנחנו רואים את כתב האישום בדרך אחרת לגמרי". הסנגור הציג את קו ההגנה בשלושת התיקים - קו בו על נתניהו לדבוק בו בעדותו.

לטענת חדד, התיקים קרסו במהלך פרשת התביעה. הוא הציג את השיחה שהוקלטה בין נתניהו לנוני מוזס: "כתוב שמוזס אומר 'לדאוג שאתה תהיה ראש הממשלה', ואילו ראש הממשלה ענה 'אני חושב שבשביל המדינה צריך לדאוג'. זה הושמט מהחקירה ומכתב האישום, לא שמענו על זה מילה גם בהדלפות לתקשורת. איך אפשר לטעון ברצינות שראש הממשלה הבין בשנת 2014, לפני שדובר על סיקור חיובי כשוחד, שהוא מבין שנוני מוזס מציע לו שוחד?".

הסניגור התמקד בנאומו בהצגת דוגמאות למה שהוא רואה כמחדלי חקירה שביצעה המשטרה והפרקליטות בתיק. לדבריו, על השופטים לערוך מבחן האם ככל שהיו הפרות בחקירה, האם הן ברמה שיש בגינה לבטל את האישום. חדד הדגיש כי ישנן שלוש עילות להגנה מן הצדק והן: אכיפה בררנית, שימוש בסוכן מדיח, הליך פגום ופגיעה ביכולת הנאשם להגן על עצמו.

לגבי תיק 1000, טען חדד שרות דוד למשל, או אהוד אולמרט, זכו ליחס שונה מהפרקליטות באשר למתנות, וטען: "צריך לשאול את עצמנו מה השתנה אצל ראש הממשלה שהוא זוכה לחידוש על חידוש על חידוש, שהוא הופך להיות סוג של שפן ניסיונות משפטי, שמנסים עליו את כל הקונסטרוקציות המשפטיות - ולמה זה נעשה דווקא בזמן שהוא במדשאות הבית הלבן, כשהוא מקבל תוכנית שאמורה לשנות את פני המזרח התיכון. ראש הממשלה הפך לשפן ניסיונות משפטי".

"אחד הדברים החשובים שיכול לצאת מהתיק הזה הוא שהרדיפה מהסוג הזה תיפסק", הוסיף חדד. "חיפשו את האדם, לא את העבירה. כשלא מצאו עבירה - בנו מבנים כאלה משונים. יש משפט ידוע של ראש המשטרה החשאית של סטלין - שאמר 'תראו לי את האדם ואני אציג לכם את העבירה'. זה לא דבר ששמור רק למשטרים אפלים, לברית המועצות הסובייטית או לצפון קוריאה".

הסניגור הוסיף כי גם האישום נגד נתניהו בתיק 2000 - בהפרת אמונים - הוא "מופרך". לדבריו, "פעם אחת הטענה היא שראש הממשלה מואשם כי לא עצר את השיח עם נוני מוזס, ובפעם השנייה נטען שהוא נטע את המחשבה בלב של מוזס, ובשלישית - שביצע עבירה בכך שהמשיך את השיח כדי לגרום למוזס להשפיע על אופן סיקורו בידיעות אחרונות. בפרשת ההגנה נטען שכל החלופות האלו לא נכונות, יש פה כשלים בסיסיים".

עו"ד חדד אמר כי "הכתבות הכי קשות, ציניות ושגויות היו באתר וואלה - וגם האישום של הפרת האמונים בתיק 4000 חריג, כי מי שמע על קונסטרוקציה חדשה שעצם זה שאתה פונה לכלי תקשורת בנוגע לסיקור זה הפרת אמונים? לא ראינו מקרה אחד שבו מישהו העלה על דל שפתיו שבקשות לסיקור יצרו ניגוד עניינים".

החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>

 

תגיות:משפט נתניהובנימין נתניהו

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה