חנוכה 2024
מה לעשות עם הילדים אחרי הדלקת נרות חנוכה? 10 רעיונות פשוטים שתאהבו
10 רעיונות יצירתיים וייחודיים שיעשו את חנוכה עם הילדים לבלתי נשכח – פעילויות שמחברות בין משפחה, יצירה ושמחה
- נעמה גרין
- פורסם י"א כסלו התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
חג החנוכה הוא זמן משפחתי, שמוקדש להודות לה' על הניסים הגדולים שעשה לאבותינו, אך לאחר הדלקת הנרות, עלינו למצוא דרכים לשמר את רוח החג ולהעסיק את הילדים בדרכים יצירתיות ומהנות. אחרי קיום מצוות ההדלקה וריקודים ליד הנרות עם שירי שמחה והודיה, הנה כמה רעיונות לפעילויות חינוכיות ומרגשות שיביאו את המשפחה יחד ויהפכו את חווית ההדלקה לבלתי נשכחת.
1. סיפור חנוכה עם משחק תיאטרון
לאחר הדלקת הנרות, קחו את הילדים לצוותי תיאטרון קטן. כל ילד יכול לבחור דמות מסיפור נס חנוכה. תוכלו גם להמציא סיפור משעשע על חוויות חדשות של דמויות מההיסטוריה או להמציא המשך לסיפור החג. זו דרך נהדרת ללמד אותם על ההיסטוריה בצורה חווייתית.
(צילום: shutterstock)
2. הכנת סופגניות בבית
הילדים יאהבו את הרעיון של להכין סופגניות יחד! תנו להם להשתתף בתהליך – לעצב את הסופגניות, למלא אותן במילויים שונים (שוקולד, ריבה, קרם) ולצפות אותן בסוכר. זה לא רק מתכון טעים, אלא גם הזדמנות ללמד את הילדים על המתנה של חג החנוכה ולהתחלק בהכנה, לא רק באכילה.
3. משחקי חנוכה עם סביבון
אחרי הארוחה, קחו את הילדים למשחקי סביבון. אפשר לשחק את המשחק הקלאסי או להוסיף חוקים חדשים ולתת פרסים קטנים לכל ילד. מי שיזכה ביותר יכול להחזיק את הסביבון המנצח על המדף כ"אלוף" למשך כל החג.
4. הפעלות יצירה – עיצוב מנורות חנוכה
למה לא להפוך את הבית לגלריה קטנה של יצירות ילדים? אפשר להקדיש זמן יחד לעיצוב מנורות חנוכה משאריות חומרים (קופסאות שימורים, קונוסים של גלילי נייר, צבעים וברק) וליצור מנורת חנוכה ייחודית ויצירתית. כל ילד יכול להכין מנורה אישית, וכך יש לכם גם מזכרת מהחג.
5. סדנת סיפור אישי: "הסיפור שלי בחנוכה"
עוד רעיון חינוכי ומעניין הוא לשבת עם הילדים ולספר להם סיפורים אישיים מחנוכה – אולי חוויות שהיו לכם בחג בילדותכם, או סיפור שמתחבר למורשת ולמסורת ולניסים שחווינו כאומה ואתם כמשפחה. כל ילד יכול להמציא סיפור על חווית חנוכה דמיונית, עם דמויות שמייצגות אותם.
6. הרקדה חנוכה
כמובן, אחרי כל האוכל והפעילויות השקטות, אפשר להרים את הילדים על הרגליים ולהתחיל בריקוד חנוכה. יש שירים רבים שמדברים על חג החנוכה ויכולים לעודד את הילדים לרקוד. זוהי הזדמנות מעולה להוציא עוד אנרגיה ולשמח את כולם.
7. תחרות חידות חנוכה
אם הילדים קצת גדולים יותר, אפשר להכין חידות חנוכה מצחיקות ויצירתיות. חידות שמצריכות לחשוב על סיפור החג או על המשמעות העמוקה של הניסים שקרו בו. זה גם מרתק וגם מעשיר את הידע של הילדים על חג החנוכה.
8. משחק "חפשו את האור"
הפעם, הילדים הם חוקרי אור! אחרי הדלקת הנרות, ניתן להפוך את החדר לסוג של "מעבדה" ולחפש את האור המפוזר. הסבירו לילדים כיצד האור של החנוכה משפיע על כל הסביבה, והם יכולים לשחק משחק חיפוש, שבו הם צריכים למצוא דברים ש"מנצנצים" או "מאירים" – כל דבר שקשור לאור, צבעים, או נורות, בתוך הבית. אפשר גם להכין חידות הקשורות לאור ולחנוכה ולתת פרסים קטנים למי שמצליח לאתר את האובייקטים בזמן הקצר ביותר.
9. יצירת פאזל משפחתי חנוכה
לאחר הדלקת הנרות, אפשר לאתגר את הילדים ביצירת פאזל חנוכה משותף. זה יכול להיות פאזל קנוי או פשוט דף גדול שעליו תציירו יחד תמונה של סצנה מחג החנוכה, או של סופגניות וזוג נרות. לאחר הציור, גזרו את התמונה לחלקים כמו פאזל. הילדים ייהנו מהאתגר של להרכיב את התמונה מחדש, ובעצם יעבדו יחד כצוות. זוהי דרך נהדרת לשלב יצירתיות, זמן איכות משפחתי וערכים של עבודה קבוצתית.
(צילום: shutterstock)
10. לילה של מתנות קטנות
החג הוא זמן מצוין לחלוק את שמחת החג עם אחרים. כל ילד יכול להכין מתנה קטנה (כמו סוכריות או כרטיס ברכה) ולשלוח אותה לשכן או לחבר משפחה. יש בזה מסר יפה של נתינה ושיתוף.
לסיכום, לא משנה אם מדובר בסיפור חנוכה קסום, יצירה אומנותית או פעילות גופנית שמעלה חיוך – מה שחשוב בחג החנוכה הוא לקיים את הרוח של הלל והודיה לה' על הניסים הגדולים. חשוב לא לשכוח שזמן איכות עם הילדים, הוא המפתח לכך שהחג יהיה לא רק מהנה אלא גם משמעותי, וכולל את הרוח היהודית של חג החנוכה – החג של אור, ניסים ומשפחתיות.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>