הורים וילדים

הילד לא מסתדר עם המורה? 9 טיפים לפתרון הבעיה בקלות וביצירתיות

מה עושים כשהילד מתלונן על המורה? טיפים מעשיים שיעזרו לכם להבין את הסיבה, להתמודד עם הקושי ולשפר את החוויה בבית הספר

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

כאשר ילד לא אוהב את המורה, זה יכול להיות אתגר לא פשוט להורים. מורה היא דמות משמעותית בחיי הילד, והיחסים עמה יכולים להשפיע רבות על התחושה הכללית של הילד בבית הספר ובחיים בכלל. כל הורה רוצה שילדיו ירגישו טוב בבית הספר ויתחברו למורים שלהם, אך לעיתים הילד יכול להיתקל בקשיים ובתחושות של חוסר חיבור עם המורה. איך להתמודד עם המצב הזה בצורה נכונה ומועילה? הנה כמה טיפים מעשיים שיעזרו לכם להתמודד עם הסיטואציה ולמנוע השפעות שליליות על הילד.

 

1. הבינו את הסיבה לתחושת הדחייה

השלב הראשון הוא להבין מדוע הילד לא אוהב את המורה. לפעמים הסיבות יכולות להיות טריוויאליות, כמו שיטות הוראה שלא מתאימות לו או טון דיבור קשה מדי. לעיתים, זה קשור לקשיים אישיים של הילד, כמו תחושת תסכול או חוסר ביטחון שמועצמת במערכת כיתתית. כדאי לשוחח עם הילד ולהקשיב באופן פעיל למה שהוא אומר, כך שתוכלו להבין אם מדובר בבעיה נקודתית או בקושי עמוק יותר.

 

2. אל תזלזלו ברגשות הילד

גם אם הסיבה שנשמעת לכם לא כל כך מוצדקת או גדולה בעיניכם, חשוב מאוד לא לזלזל ברגשות של הילד. כשילד מציין שהוא לא אוהב את המורה, זו תחושה אמיתית עבורו. אכזבה מהוראה, חוויה של חוסר תקשורת עם המורה או הרגשה של חוסר הערכה – כל אלו יכולים לגרום לילד להרגיש בודד או לא מובן. תקשיבו לו, תכבדו את רגשותיו ואל תמעיטו במשמעות של החוויה עבורו.

 

3. נסו להבין את דינמיקת הכיתה

לפעמים הבעיה לא נמצאת רק במורה אלא גם בדינמיקה בכיתה. אם הילד מרגיש שהוא לא משתלב בקבוצה, מתקשה עם חברים לכיתה, או שכביכול המורה לא רואה אותו מספיק – כל אלו יכולים להשפיע על החיבור שלו עם המורה. אם זה המצב, חשוב לשוחח עם הילד על הדינמיקה החברתית ולנסות לשפר את הקשרים החברתיים שלו. כאשר הילד מרגיש בנוח עם חבריו, הוא עשוי להרגיש גם יותר טוב עם המורה.

 

4. שוחחו עם המורה והכירו את גישתה

פעמים רבות, הבעיה נעוצה לא רק בילד אלא גם בגישת המורה. לעיתים, יש הבדל בין איך שהילד רואה את המורה לבין איך שהמורה רואה אותו. שיחה עם המורה יכולה לשפוך אור על הסיטואציה. האם המורה מודעת לקושי של הילד? האם יש דרכים נוספות להגיש לו את החומר כך שיהיה לו יותר קל? חשוב ליצור קשר עם המורה ולהיות שותפים במציאת פתרונות למצב.

 

5. הראו לילד כיצד לתקשר עם המורה

לפעמים הילד לא אוהב את המורה כי הוא לא יודע איך לתקשר עמה בצורה בונה. תלמדו אותו איך לשוחח עם המורה בצורה מכבדת, עם ביטחון עצמי, ואיך לבקש עזרה כשצריך. תסבירו לו שגם אם הוא לא אוהב משהו אצל המורה, יש תמיד מקום לשיחה מכבדת ולמציאת פתרון. הילדים נוטים להימנע משיחה ישירה עם המורה אם הם מרגישים לא נעים או חוששים מהתגובה, אז חשוב להעצים את הילד ולהסביר לו כיצד לגשת לסיטואציות בצורה בריאה.

 

6. עזרו לילד לפתח כישורים רגשיים

אם הילד מתקשה לתפקד בכיתה בגלל בעיות רגשיות, כמו קשיים בהתמודדות עם ביקורת או חוסר ביטחון עצמי, כדאי לשוחח עמו על איך להתמודד עם רגשות כאלה. עזרו לו לפתח כישורים רגשיים שיכולים להקל עליו להתמודד עם תחושות קשות – תחושת כישלון, תסכול או אכזבה. פיתוח של יכולות ניהול רגשות, כמו לבקש עזרה, להחמיא לאחרים או להתמודד עם טעויות בצורה חיובית, יכול לעזור לילד להרגיש יותר בנוח בכיתה ולהפחית את תחושת הדחייה.

 

7. חפשו את הדברים החיוביים במורה

לפעמים, אם הילד מרגיש חוסר חיבור, אפשר לנסות לעזור לו להסתכל על הדברים החיוביים במורה. אם אתם רואים שהתנהלות המורה במובנים מסוימים טובה, תסבירו לילד איך המורה עוזרת לו להתקדם במקצועות מסוימים, גם אם יש נושאים אחרים בהם הוא לא מתחבר. כאשר הילד מצליח למצוא צדדים חיוביים אצל המורה, זה עשוי להקל עליו בהפחתת תחושת הדחייה כלפי המורה.

 

8. לא להילחץ – לפעמים זו תקופה חולפת

לא תמיד חייבים למהר לשנות את המצב. לפעמים הבעיה היא בעיה זמנית, כמו חודש מאתגר בבית הספר, פערים אישיים בין הילד למורה, או תקופה של שינוי. היו סבלניים עם הילד וראו אם הכעס או הדחייה פוחתים עם הזמן. יש מקרים בהם הילד מתחבר למורה לאחר זמן, כשהוא רואה שהמורה משתנה או כשהוא מתרגל לתנאים החדשים בכיתה.

 

9. תמיכה ואכפתיות

בסופו של דבר, הבעיה הגדולה ביותר יכולה להיות תחושת חוסר התמיכה של הילד. חשוב להראות לילד שאתם עומדים לצידו ושאתם מוכנים להשקיע בו כדי שהוא ירגיש טוב יותר עם המורה. ילד שמרגיש שהוא לא לבד, שמישהו שומע אותו ומבין אותו, עשוי להרגיש יותר בטוח להתמודד עם קשיים.

 

לסיכום, כאשר הילד לא אוהב את המורה, זה יכול להיות תהליך מורכב אך לא בהכרח בעיה בלתי ניתנת לפתרון. עליכם להיות קשובים, לפתח שיח פתוח עם הילד ועם המורה, ולהיות סבלניים. בעזרת שיחה, תמיכה ובחינת סיבות הקושי, תוכלו לעזור לילד לעבור את התקופה ולהרגיש בטוח ונוח בבית הספר.

החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>

 

תגיות:מורהטיפים

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה