נטורופתיה ורפואה טבעית
ממה מגיעים הקשקשים, ואיך מטפלים בהם?
הקשת היא חילוף חומרים של פטריית המלסזיה. גורם נוסף הוא השמנת יתר, שמחליש את מערכת החיסון
- זוהרה שרביט
- פורסם י"ד כסלו התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
קשקשים הם עור מת שנאסף על הקרקפת. תאי העור המתים נושרים באופן טבעי לאורך כל החיים. כל עוד התופעה לא חמורה – זה בסדר, אך כאשר התאים מתרבים ומצטברים יתר על המידה, זה מטריד.
הקשקשת נגרמת ממתח, ובעיקר מפטריית שמר שנקראת "מלסזיה". הקשקשים הם חילוף חומרים של הפטרייה. סיבה נוספת היא השמנת יתר, שמחלישה את מערכת החיסון.
נסו תחילה שיטות פשוטות וטבעיות עם חומרים זמינים: שמן רוזמרין ממריץ זרימת דם לקרקפת ועוזר בהזנת העור הרגיש. ניתן לעסות את הקרקפת בזרעי פשתן טחונים לפני החפיפה, או להוסיף שלוש טיפות של שמן עץ התה לשמפו. שמן זה טוב במיוחד בטיפול בפטריות. חופפים כרגיל (זהירות על העיניים).
אפשר להוסיף לשמן זית או לקוקוס שתי טיפות שמן עץ התה, למרוח ולהמתין חצי שעה, ואז לחפוף. שמן קוקוס הוא אנטי פטרייתי כאשר הוא בכבישה קרה. במצבים שבהם השיער יבש, השמן יוסיף לחות וימנע קשקשים. שמן זית בכבישה קרה עשיר בנוגדי חמצון ומשפר לחות. הוא יהיה טוב בהקלה כאשר מופיעים קשקשים. מורחים על הקרקפת, משאירים לילה – ובבוקר חופפים.
אפשר גם להשתמש באבקת סודה לשתייה, מוצר זול וזמין. הוסיפו לשמפו שלכם כפית סודה לשתייה, עסו היטב את הקרקפת והמתינו שתי דקות. שטפו הייטב.
מזונות מעובדים, מעוררי דלקת, כמו סוכר לבן, מאפים, מטוגנים ועוד, ידועים כמגבירי פטריות, ויגרמו להגברת הקשקשים. הימנעות תביא לשיפור ולהקלה.
חומצת שומן חיונית וחשובה לבריאות בכלל ולבריאות העור בפרט היא אומגה 3. נמצא אותה באגוזי מלך, אבוקדו, בזרעי פשתן ובדגים שגדלים בים. הוסיפו לתזונה היומית פירות יער, שמכילים נוגדי חמצון.
חומץ תפוחים: כדאי לבדוק שאין פצעים פתוחים בקרקפת, כדי למנוע צריבה וכאב. קחו חצי כוס מים עם חצי כוס חומץ תפוחים, מרחו על הקרקפת לכמה דקות ואז שטפו עם מים. החומץ נלחם בפטריות ומנקה.
חפיפה במים חמים מאוד לא טובה לשיער, ותגרום ליובש ולהתגברות של קשקשים. גם שמפו שמכיל חומר מקציף SLS מגביר קשקשים, לכן נסו למצוא שמפו ללא SLS.