פיתוח האישיות
שחיקה בעבודה? 5 דרכים שיחזירו לכם את האהבה למקצוע
גלו 5 דרכים יעילות להימנע משחיקה בעבודה, להחזיר את המוטיבציה ולשמור על אנרגיה ומיקוד לאורך כל היום
- נעמה גרין
- פורסם ט"ו כסלו התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
שחיקה בעבודה היא מצב שבו אדם מרגיש תשישות נפשית ופיזית בעקבות עבודה ממושכת או עומס יתר. היא מתפתחת כשאנחנו מרגישים כי אנחנו נותנים יותר ממה שאנחנו מקבלים, או כאשר העבודה לא מספקת אותנו יותר. שחיקה יכולה לפגוע בתפקוד היומיומי, בתפוקה, וברווחה האישית, ולכן חשוב מאוד לדעת איך להתמודד איתה. להלן חמש דרכים יעילות להתגבר על שחיקה בעבודה ולהחזיר את המוטיבציה והאנרגיה.
1. קביעת גבולות ברורים
אחת הסיבות המרכזיות לשחיקה היא חוסר בהגדרת גבולות ברורים בין העבודה לחיים האישיים. כשאנחנו לא יודעים מתי להפסיק את יום העבודה, או אם אנחנו תמיד זמינים ומגיבים גם בשעות לא שגרתיות, זה יכול להוביל לתחושת מיצוי. כדי להימנע מזה, חשוב להקפיד על שעות עבודה מוגדרות, ולהיות מסוגלים לומר לא כאשר משימות נוספות עולות על גבולות היכולת.
טיפ: קבעו לעצמכם זמן מוגדר לסיום יום העבודה, ונסו להימנע ממענה למיילים או שיחות עבודה לאחר שעות אלו. זה יגרום לכם לחכות ליום המחרת בסקרנות, ולא לחוש שאתם טובעים בעבודה בלתי נגמרת.
2. פיתוח תחומי עניין מעבר לעבודה
כאשר כל עולמנו סובב סביב העבודה, כל דבר נוסף הופך לפחות חשוב. חיי פנאי עשירים ומגוונים הם מקור מצוין לשחרור מהלחצים והמתחים של העבודה. חיפוש תחומי עניין חדשים, כמו ספורט, קריאת ספרים, התנדבות או תחביבים, יכול לאזן את הצורך של הגוף והמוח במנוחה ורגיעה. כאשר יש לנו משהו נוסף שעושה לנו טוב, אנחנו יכולים להחיות את עצמנו מחדש ולהימנע משחיקה.
טיפ: נסו להקדיש זמן לפעילויות לא קשורות לעבודה, גם אם זה רק 30 דקות ביום. זה יכול להיות כל דבר שאתם נהנים ממנו.
3. פניה לעזרה מקצועית
במקרים בהם תחושת השחיקה חמורה, כדאי לפנות לעזרה מקצועית. פסיכולוג או מאמן אישי יכולים לספק כלים להתמודדות עם תחושת המיצוי ולעזור לאזן את העומס. לעיתים, השיחה עם אדם מקצועי יכולה לחשוף דרכי פעולה שלא היינו מודעים להם קודם, ולסייע לנו לעבד את הרגשות בצורה בונה.
טיפ: אל תחששו לפנות לעזרה מקצועית אם אתם מרגישים שהשחיקה מתחילה להשפיע על תפקודכם.
4. הפסקות יזומות במהלך היום
כולנו יודעים שלעבודה ממושכת יש מחיר, ולכן חשוב להקפיד על הפסקות יזומות במהלך היום. הפסקות קצרות, אפילו של 5-10 דקות, יכולות לשפר את הריכוז, למנוע מתח ולהגביר את היעילות. צאו להליכה קצרה, שתו מים, עשו תרגול נשימות או סתם שוחחו עם קולגה על משהו לא קשור לעבודה – כל אלה יעזרו להטעין את הסוללות.
טיפ: קבעו לעצמכם הפסקות קבועות במהלך היום – למשל כל שעה – כדי לא להיכנס למעגל של עבודה רצופה ונטולת הפסקות.
5. הצבת מטרות ותחושת הישג
לפעמים השחיקה נגרמת בשל תחושת חוסר מטרה או חוסר הישג בעבודה. הצבת מטרות אישיות וקרייריסטיות יכולה לשדרג את תחושת המשמעות שלנו בעבודה ולספק אנרגיה מחודשת. כאשר אנחנו חווים תחושת הישג, אפילו אם מדובר בהצלחות קטנות, זה נותן לנו את הדחף להמשיך ולהתפתח.
טיפ: הגדרו מטרות אישיות בכל תחום בעבודה – אפילו אם הן קטנות – ותנו לעצמכם קרדיט על כל צעד קדימה.
שחיקה בעבודה היא תופעה שמתרחשת אצל רבים, אך יש דרכים להתמודד איתה ולמנוע ממנה להפריע לתפקוד היומיומי. בעזרת גבולות ברורים, חיי פנאי עשירים, עזרה מקצועית, הפסקות יזומות והגדרת מטרות, אפשר להתמודד עם השחיקה ולשמור על תחושת אנרגיה, מוטיבציה ותחושת משמעות בעבודה. זכרו – המפתח להצלחה הוא לא רק לעבוד קשה, אלא גם לדעת מתי לנוח ולחדש את האנרגיה.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>