חדשות בארץ
חמאס: דורשים ערבויות שישראל לא תחזור להילחם באופן אוטומטי
משלחת ישראלית שוהה בקטאר ומתנהלים מגעים לסיכום השלב הראשון של העסקה, שתוביל לשחרור חטופים. ישראל מתעקשת על מספר כפול מזה שחמאס מציע לשחרר
- שלומי דיאז
- פורסם ט"ז כסלו התשפ"ה |עודכן
ציר פילדלפי (צילום: אורן כהן, פלאש90)
אופטימיות זהירה אצל המתווכות שהעסקה בין ישראל לחמאס תושלם בתוך ימים. כך דיווחה הערב (שלישי) התקשורת הערבית. עם זאת, הדיווחים ציינו כי ישמן מלוקות שהצדיים טרם התגברו עליהן. כמו כן, חמאס דרש היום מהמתווכות ערבויות שישראל לא תחזור להילחם באופן "אוטומטי" בתום השלב הראשון.
העיתון "וושינגטון פוסט" דיווח בצהריים שהמגעים לביצוע עסקת חטופים נכנסו לישורת האחרונה. על פי הדיווח, המשלחת הישראלית שיצאה לקטאר קיבלה מהמתווכות רשימה שהעביר החמאס, ובה שמות של חטופים ישראלים שבחיים. גורמים בישראל הכחישו את הדיווח וציינו כי הרשימה לא הגיעה לידי ישראל.
כמו כן, הקטארים והמצרים עדכנו את המשלחת הישראלית שארגון הטרור ויתר על דרישתו לסיום מוחלט של המלחמה ונסיגה מלאה של צה"ל מרצועת עזה, בשלב הראשון של העסקה. בישראל שומרים על איפול מלא לגבי פרטי העסקה, אולם התקשורת הערבית, לצד זו בארה"ב, דיווחה כי נסגרו מרבית הפרטים.
המחלוקת נותרה סביב מספר החטופים שישוחררו בשלב הראשון, שיממשך כשבעה שבועות. חמאס הציע 12 עד 14 חטופים, ישראל דורשת מספר כפול ואף יותר. תמורת כל חטוף תשחרר ישראל עשרות אסירים פלסטינים, ובסופו של דבר, עד לסיום השלב הראשון של העסקה ישוחררו מאות מחבלים, בהם כמאה שמוגדרים עם "דם על הידיים".
החמאס מצידו מסכים לנסיגה חלקית של צה"ל מערים ומצירים ברצועה, אך דורש שפלסטינים יורשו לחזור לצפון הרצועה. ישראל תבצע בידוק ביטחוני לאזרחים שיבקשו לחזור לצפון הרצועה. כמו כן, חמאס דורש ערבויות לסיום המלחמה, אם העסקה תמשיך לשלב השני, במהלכו ישוחררו חטופים גברים צעירים וחיילים. בשלב השלישי, לפי המתווה המקורי, ארגון הטרור אמור לשחרר גופות. השאיפה היא להגיע להסכם עוד החודש, כנראה במהלך השבוע הבא, ובכל מקרה לפני השבעת הנשיא דונלד טראמפ, ב-20 בינואר.
הערב פרסם החמאס הודעה רשמית. לפיה, "תנועת ההתנגדות האסלאמית מאשרת כי לאור השיחות הרציניות והחיוביות המתקיימות היום בדוחא, בתיווך האחים הקטארים והמצרים, תיתכן הסכם להפסקת אש וחילופי שבויים אם הכיבוש יפסיק להציב תנאים חדשים".
כזכור, אתמול ציין שר הביטחון ישראל כ"ץ כי העסקה "קרובה מאי פעם", וכי טריטוריית נצרים וציר פילדלפי - שבעבר היו אחד המכשולים העיקריים במשא ומתן – "לא יהוו בעיה". בארה"ב דווח כי המתווה העכשווי נשען על המתווה מ-27 במאי, אותו הציע הנשיא ג'ו ביידן.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>