מעניין

"מעוות את ההיסטוריה, מצדיק טרור": סערה בעקבות קיום קורס אנטי-ישראלי באוניברסיטה

פרופ' מנחם רוזנספט, מרצה למשפטים באוניברסיטת קורנל, מתנגד לקורס שמאשים את ישראל ברצח עם. הוא שלח מכתב לנשיא האוניברסיטה, אך זה לא עוצר אותו וזוכה לביקורת ברשת

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

נשיא אוניברסיטת קורנל, פרופ' מייקל קוטליקוף, עומד במרכז סערה בעקבות קורס מעורר מחלוקת שמאשים את ישראל ברצח עם ותומך בעזה. הקורס הזה אושר על ידי ועדת התוכנית האקדמית ועיקרו להאשים את ישראל ב"פעולות קולוניאליות" ואף ברצח עם בעזה.

קוטליקוף הביע ביקורת נוקבת על תוכן הקורס והדגיש את החשיבות של הצגת מגוון דעות בקורסים אקדמיים, במיוחד בנושאים שנויים במחלוקת. גם ברשתות החברתיות יצאו בגלוי נגד ההחלטה המוזרה. אחד הגולשים כתב: "תמצאו לי מקום אחד שבו קיים קורס שמוחק את פלסטין מהמפה. אם זה היה קורה, העולם היה משתגע".

הקורס, שצפוי להיות מועבר על ידי פרופ' אריק צ'ייפיץ מהחוג לספרות אמריקנית, סופג ביקורת חריפה מצד חברי סגל וארגונים יהודיים. צ'ייפיץ, הידוע בעמדותיו הקיצוניות כלפי ישראל, הגדיר את המדינה "מדינה טרוריסטית" זמן קצר לאחר מתקפת הטרור של חמאס. הביקורת גוברת בטענה כי הקורס אינו אלא תעמולה חד-צדדית המעניקה לגיטימציה לארגוני טרור ומסכנת את ביטחונם של סטודנטים יהודים.
פרופ' מנחם רוזנספט, מרצה למשפטים באוניברסיטה, טען במכתב לנשיא כי הקורס עלול ללבות אנטישמיות ולהצדיק אלימות נגד סטודנטים יהודים וישראלים בקמפוס. לדבריו, "מדובר בהטיה פוליטית בוטה שאין לה מקום במוסד אקדמי מכובד כמו קורנל". לדבריו, הקורס מעוות את ההיסטוריה ומצדיק טרור פלסטיני, ומעבר לכך, מהווה במה להטפות אנטי-ישראליות.

"קורס כזה חייב להדליק נורות אדומות, במיוחד כשהוא מועבר על ידי מרצה בעל היסטוריה של עמדות קיצוניות נגד ישראל. אין ספק שהוא ינצל את הפלטפורמה כדי להפיץ את דעותיו במקום לעסוק בחינוך אובייקטיבי", כתב רוזנספט. עוד הזהיר כי הקורס, המועבר בתקופה כה רגישה, עלול להחריף את השסע הפוליטי בקמפוס.

למרות זאת, נשיא האוניברסיטה גיבה את חופש הביטוי האקדמי. הוא הביע אכזבה מהתכנים שאושרו בקורס, אך לא פעל לסגירתו. "חופש אקדמי אינו פטור מהצגת נקודות מבט מאוזנות. יש לנו אחריות לאפשר דיון מעמיק ולא להטיף דעות קיצוניות", אמר קוטליקוף.

כאמור, חרף ניסיונותיו של קוטליקוף להדגיש את חשיבותה של אקדמיה מאוזנת ומכילה, הוא נתקל בהתנגדות מצד חברי סגל התומכים בקורס. התומכים טוענים כי דבריו מהווים "איום על החופש האקדמי".

הפרשה חושפת את קו התפר הדק שבין חופש אקדמי לאחריות מוסרית, ומציבה את קורנל במוקד הדיון על תכנים פוליטיים במוסדות להשכלה גבוהה בכל העולם.

החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>

 

תגיות:אוניברסיטהאנטישמיות

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה