נטורופתיה ורפואה טבעית
מה כל כך טוב בנבט חיטה?
נבט חיטה הוא תוספת תזונתית טובה שיכולה לתרום לאיזון מערכות בגוף
- זוהרה שרביט
- פורסם כ"ב כסלו התשפ"ה
(צילום: shutterstock)
נבט חיטה הוא החלק שממנו מתחיל תהליך החיים של צמיחת החיטה החדשה. בנבט נמצא הפוטנציאל הגבוה של הצמח, החלק שממנו צומח צמח חדש. הוא קטן ועוצמתי, אחד המזונות העשירים ביותר מבחינה תזונתית.
נבט חיטה מכיל כולין, שהוא ויטמין מקבוצת B, וחשוב לשמירה על מערכת העצבים; אבץ, שחשוב לחיזוק מערכת החיסון; ונוגדי חמצון – פיטוסטרולים - שחשובים להאטת קצב ההזדקנות. על פי מחקרים, צריכה של נבט חיטה על בסיס יומי הביאה לירידה במדדי ה-CRP – מדד דלקת חשוב.
יותר מכל, נבט חיטה מכיל כמות מרשימה של ויטמין E, שהוא נוגד חמצון חזק, שחיוני לתפקוד מערכת העצבים ומונע תהליכי הזדקנות של רקמות בגוף.
הסיבים בנבט החיטה יעזרו בשליטה בתחושת הרעב ושמירה על משקל תקין. הם בלתי מסיסים, ולכן יתרמו לפעילות תקינה של מערכת העיכול. הם גם יעזרו בהוצאת פסולת, רעלים ודלקות, מה שיתרום להורדת רמות הכולסטרול בדם.
הסיבים בנבט, בשילוב חלבון, יספקו אנרגיה זמינה ויציבה לאורך זמן. השילוב של ויטמין E עם סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון יעזרו לאיזון לחץ הדם.
ויטמין E חשוב להזנת שורשי השיער, להגברת הצמיחה ויהיה טוב במצבים של נשירת שיער מוגברת. הוא גם מומלץ לשמירה על בריאות העור, לכן נבט חיטה יועיל במצבים של פסוריאזיס, אקנה, יובש בעור ומחלות עור אחרות.
נבט החיטה רגיש לחמצון, ולכן צריך לצרוך אותו רק במזון קר. כאשר מחממים נבט חיטה, מאבדים את הערך התזונתי הטוב שבו. קנו אותו בחנות טבע, טרי עד כמה שאפשר, ומקירור. אחסנו במקרר. אכלו שתיים עד שלוש כפות ביום, עם סלט ירקות או פירות, או עם שייק פירות.
אפשר לשלב את נבט החיטה בדייסה או במרק, אחרי שנמזגו לקערה, והטמפרטורה שלהם ירדה לרמה שאפשר לאכול. כך נשמור על נבט החיטה, שלא יתחמצן. אפשר גם להוסיף לגרנולה שהתקררה.
חולי צליאק והרגישים לחיטה לא יכולים לצרוך נבט חיטה.
היום בצאת הכוכבים ההטבה נגמרת: מנוי שנתי בפחות מ-25 ש"ח לחודש. אל תפספסו!!! >>>