תכני הידברות

איך נראים חייהם של יהודים בלב מדינת אויב: ראיון אמיץ

ראיון בלעדי עם יהודיה המתגוררת בלב מדינת אויב, על הפחדים, החששות והאמונה בתקופה זו בה המתיחות בין המדינות גבוהה מאי פעם

(צילום: shutterstock)(צילום: shutterstock)
אא

ל' (34) חייה במדינת אויב שבה התקשורת עם תושבי מדינת ישראל היא דבר מסוכן. אך למרות זאת היא מסכימה להתראיין.

היא אשת הקשר שלנו, ומייצגת קהילה של נשים יהודיות המתגוררות בלב מדינת אויב. אך למרות הכל, היא בחרה להעביר את סיפורן. סיפור של אמהות השומרות על הטהרה בסביבה עוינת.

במובנים רבים, היהודים במדינת האויב נמצאים בין הפטיש לסדן: בין הזהות היהודית שלהם והלב שנמצא עם עַמֵּנוּ העם היושב בציון, לבין מה שהם נאלצים להצהיר בפומבי.

כל אמירה על ההתמודדות של יהדות מדינת האויב עם המתיחות בין המדינות חייבת להיות מסויגת.

הריאיון נערך תוך נקיטת אמצעי זהירות. בשורות הבאות נביא רק את מה שניתן לפרסם.

הסיבה לקיום הריאיון הנדיר מתחילה לפני כ-3 שנים, אז הגיעה הפניה אל הידברות: "אנו, קהילה של יהודים החיים במדינה עוינת, פונים אליכם בתחינה עמוקה. מזה שנים רבות שאנו נאבקים לשמור על טהרת המשפחה במציאות קשה ומסוכנת. אנחנו זקוקים לעזרתכם כדי לערוך שיפוץ חיוני למקווה הטהרה לנשים שנמצא במצב מוזנח. אמצעי הקהילה אינם מספיקים לממן את עלות השיפוץ, אך אנו מלאי תקווה שהידברות תוכל לסייע לנו".

מחלקת "מתחברות" של הידברות נטלה על עצמה את המשימה, ובעזרת שותפי הארגון ועם ישראל, שנרתם בכל כוחו, במבצע מורכב, נועז ומסוכן, התאפשר שיפוצו ובנייתו מחדש של המקווה לרווחת נשות הקהילה ברוב פאר והדר ועל פי כללי ההלכה.

בעקבות זאת, קהילה נוספת מעיר סמוכה פנתה אף היא  להידברות: "המקווה שלנו במצב ירוד, התשתיות לקויות והוא זקוק לשיפוץ חיוני". כעת הידברות מגייסת שותפים למיזם המיוחד הזה.

ל' היא נציגת הקהילה שיזמה את הפניה.

איך נראים החיים היהודיים בקהילה שלכם בימים אלה, שבהם המצב מתוח מאי פעם?

"המצב מורכב מאוד עכשיו", אומרת ל' בזהירות. "אנחנו משתדלים להוריד פרופיל, לצאת פחות מהבית לדברים שאינם הכרחיים. ברחובות ישנן כתובות נאצה. אני יודעת שהרסו כמה קברים יהודיים, לעיתים אף מקללים אותנו ומאיימים עלינו".

ל' מוסיפה ומספרת על החששות שמלווים אותה ואת יהודי הקהילה בחודשים האחרונים: "אני עדיין לא יודעת לְמָה האזרחים המוסלמים הקיצוניים כאן מסוגלים, כי הם מחפשים לנקום ביהודים".

ל' מתארת מציאות שקשה לעלות על הדעת שמתרחשת בדורנו: "כלפי חוץ אנחנו נאלצים להשתתף בהפגנות נגד מדינת ישראל ולהביע תמיכה במה שהמשטר אומר, אבל זו רק הצגה".

מה הביא אותך ליזום פניה להידברות? במקום שאת נמצאת בו זה מסוכן!

"זאת אכן הייתה החלטה לא פשוטה – במדינתנו כל תקשורת עם גורמים ישראלים טומנת בחובה סיכון, אבל איזו ברירה יש לנו? המקווה שלנו הגיע למצב בלתי אפשרי, התשתיות שלו רעועות והוא חייב שיפוץ חיוני".

ל' מדגישה: "אנחנו מדברים על מקום שאין בו התנאים הבסיסיים לשמירה על טהרת המשפחה. זה לא רק עניין של מקום פיזי – זה עניין של חיים רוחניים שהם החיים האמיתיים של יהודים".

איך השיפוץ של המקווה הקודם השפיע עליכם, היהודים במדינה?

ל' אומרת בהתרגשות: "כששמענו על המקווה ששופץ בהצלחה בכיתי מהתרגשות, זה גרם לנו להרגיש שאנו לא לבד, שיש לנו אחים שחושבים עלינו ואף מוכנים להסתכן בשבילנו. זה ממש לא מובן מאליו, זה נותן לנו כוח להמשיך בכל הקשיים".

"למרות הכל, אנחנו מלאות אמונה. האמונה היא זו שמחזיקה אותנו בחיים, והשיפוץ של המקווה הוא עדות לכך שעם ישראל ערבים זה לזה. אנחנו חולמות על היום שבו שנזכה כולנו לראות בהתגשמות המילים: "ותחזינה עינינו לשובך בציון ברחמים", שנזכה לגאולה שלימה בחסד וברחמים. וכשהיום הזה יגיע, נדע שזה בזכותכם".

 

קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב, וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!

לחצו כאן או חייגו: 073-222-1212

קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!

לחצו כאן או חייגו: 073-222-1212

תגיות:מקווה

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה