מעניין

הלם: זו הסיבה ששוטרים 'דופקים' על הרכב כשעוצרים אתכם בצד

כששוטר עוצר אתכם בצד ו'דופק' על הפגוש מאחורה, האם אתם חושבים שזה מקרי? אם כן, אתם חייבים לקרוא את מה שאמר השבוע שוטר מארה"ב

אא

רבים מאיתנו שמים לב לתנועה מוזרה של שוטרים: דפיקה על הרכב בעת עצירתו בצד הדרך. פעולה זו אינה אקראית, אלא יש לה מטרות ברורות ומשמעותיות. מדובר בנוהל שקיים שנים רבות בתרגולות המשטרה ברחבי העולם, והוא משלב שיקולי ביטחון, טכניקות חקירה וגורמים פסיכולוגיים.

השוטר אורלנדו סטיב מונטיירו, שהתראיין לאחרונה לערוץ חדשות מקומי בארה"ב, סיפר כי הפעולה ה'סתמית' הזו היא למעשה מאוד מכוונת, והיא חלק מפרוטוקול בינלאומי של בטיחות. 

"כאשר שוטרי אכיפת החוק מבצעים עצירת תנועה, יש הרבה נהלים שצריך לעשות, לא רק למען בטיחות המפר, אלא למען בטיחותו של אותו קצין", אומר מונטיירו. "אחד הדברים האלה הוא להוכיח שהשוטר הזה היה עם המכונית הזו. אז כששוטרים מתקרבים לרכב, הם נוגעים בחלקו האחורי".

לדבריו, זו לא הסיבה העיקרית. הנה עוד כמה סיבות שהפעולה הקטנה הזו, מכוונת לעשות:
 

1. יצירת עדות פיזית

שוטרים דופקים על הרכב כדי להשאיר טביעות אצבעות על גבי גוף המכונית. במידה שהעצירה תסתיים באירוע פלילי או שהנהג ינסה לברוח מהמקום, טביעות האצבעות משמשות כעדות לכך שהשוטר היה במגע עם הרכב. "זו אחת השיטות לוודא שפרטי האירוע יהיו מתועדים גם במקרה של התפתחות בלתי צפויה," מסביר מונטיירו. 

2. הסחת דעת הנהג

הדפיקה משמשת גם להסחת דעת הנהג. כאשר השוטר מתקרב לרכב, הוא צריך לוודא שהנהג והנוסעים אינם מתכננים לבצע פעולה שעלולה לסכן אותו, כמו שליפת נשק. הדפיקה יוצרת מצב שבו הנהג מתרכז במתרחש מאחוריו, ומאפשרת לשוטר להתבונן פנימה ולזהות סכנות פוטנציאליות.

3. בדיקת ערנות ושיתוף פעולה

"אנחנו רוצים לבדוק אם הנהג ערני או מתנהג בצורה חריגה," מציין מונטיירו. "אם הנהג מתעלם לחלוטין מהדפיקה או מתנהג באופן עצבני, הדבר עלול להצביע על לחץ מוגזם, ניסיון הסתרה או שכרות".

4. איתור חריגות ברכב

במקרים מסוימים, הדפיקה משמשת לבדיקה מהירה של מצב הרכב. צליל חריג או רעש בלתי צפוי עשויים להתריע על בעיות, כמו ניסיון הברחה או שינוי במבנה הרכב לצרכים פליליים. 

5. הבטחת נוכחות סמכותית

הדפיקה היא פעולה שמסמלת לשוטר שליטה במצב. "הדפיקה היא תזכורת לנהג שאנחנו כאן ואנחנו במצב של השגחה ושליטה," אומר מונטיירו. "פעולה זו מבססת את נוכחות השוטר ומציבה גבול ברור בין התנהגות רגילה להתנהגות לא רצויה".

מעניין לציין כי מאחורי הפעולה הפשוטה הזו קיים גם הסבר פסיכולוגי, שהוכח שוב ושוב במחקרים של המשטרה.  

"הפעולה יוצרת אצל הנהג תגובה פסיכולוגית ידועה בשם "אפקט ההפתעה". זהו רגע קצר של חוסר ודאות שמקטין את הסיכוי שהנהג ינקט בפעולה לא צפויה, כמו ניסיון להימלט או שליפת נשק. בנוסף, המחווה הפיזית משדרת מסר ברור: השוטר נוגע במכונית, מסמן טריטוריה, ויוצר חיבור בלתי ישיר אך סמכותי עם הנהג", הוא מסכם.

הורידו את האפליקציה החדשה "הידברות Shorts", וצפו בתוכן נקי, קצר ויהודי, לפני כולם >>

תגיות:שוטרים

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה