חם ברשת
חם ברשת: חולים בשפעת? "תרופות הסבתא" שיעבירו אותה מהר
שתי תרופות סבתא פורסמו ברשת והפכו לוויראלית, לאחר שהתברר כי הן מסוגלות להשפיע עליכם לחיוב אם אתם חולים בשפעת. אז מה צריך לעשות כדי להחלים מהר?
- יצחק איתן
- פורסם י"ט טבת התשפ"ה

גל תחלואת השפעת ממשיך להדאיג, ורבים מחפשים דרכים להקל על התסמינים ולחזק את הגוף. לצד הנתונים המדאיגים על עלייה במספר המאושפזים ומקרי התמותה, מתכוני "תרופות סבתא" זוכים לפופולריות ברשתות החברתיות. שני מתכונים ל"פצצות שפעת" שזכו לאהדה מיוחדת כוללים מרכיבים טבעיים ונחשבים ל"מחסלי מחלות".
המתכון הראשון מגיע מברברה אוניל, המוגדרת כ"גורו בריאות" מאוסטרליה, שטוענת שהתערובת שלה היא "האנטיביוטיקה של הטבע". המרכיבים כוללים: שן שום כתושה, רבע כפית ג'ינג'ר מגורר, טיפה של שמן אקליפטוס או שמן עץ התה, מעט פלפל קאיין, מיץ מלימון, כפית דבש וחצי כוס מים חמים. אוניל ממליצה לשתות את התערובת שלוש פעמים ביום בזמן תסמינים כדי לקצר את משך המחלה.
מתכון נוסף שזוכה לתשומת לב מקורו במשפיענית הבריאות לו רייז, שהציגה גרסה מסורתית של סבתה, "אבואלה". המרכיבים כוללים שתי כפות ג'ינג'ר, כף כורכום, כפית שום טחון, קורט פלפל שחור, קורט פלפל קאיין, קינמון לפי הטעם ודבש לכיסוי. התערובת ניתנת לצריכה בכפית או בשילוב מים חמימים. רייז הבטיחה ל-68 אלף עוקביה כי בזכות התרופה הזו היא מעולם לא הייתה חולה יותר מ-24 שעות.
שני המתכונים מתמקדים בשימוש במרכיבים טבעיים עם תכונות אנטי-מיקרוביאליות, אנטי-דלקתיות ונוגדות חמצון, כמו שום, ג'ינג'ר ודבש. בעוד שהיעילות המדעית של מתכונים אלו נותרת בגדר מחלוקת, הם זוכים לפופולריות רבה ומוצגים כפתרונות משלימים לחיזוק הגוף והקלה על תסמיני השפעת. כמובן, יש להתייעץ עם גורם רפואי לפני שאתם רצים לרכוש שמן אקליפטוס. עם זאת, בימים כאלה, שבהם לא מעט אנשים חולים - יכול להיות שהפתרון הזה טוב מספיק עבורכם.
מופעים, חוגים וסרטים בעולם הילדים. הצטרפו וקבלו קופון של 100 ש"ח >>
תגובות