חדשות בארץ
משפחת קלדרון: "עופר אכל בשבי ירקות רקובים - ירד 25 קילוגרמים"
משפחות של חטופים השתתפו בדיון בוועדת הבריאות של הכנסת, ותיארו את מצבם של השבים. ד"ר מיכל מזרחי, מנהלת מחלקת השבים בבית החולים איכילוב: "אצל רוב השבים הייתה ירידה ניכרת במשקל של לפחות 20%, עם תת-תזונה קשה ואובדן מסת שריר משמעותית"
- שלומי דיאז
- פורסם י"ט שבט התשפ"ה

משפחתו של עופר קלדרון, ששב מהשבי בעזה, חשפה היום (שני) פרטים נוספים על מה שעבר עליו בשבי חמאס. נציגי המשפחה, יחד עם משפחות אחרות, השתתפו בדיון מיוחד שהתקיים בוועדת הבריאות של הכנסת.
דודו של עופר, שמי קלדרון, סיפר: "במשך תקופה ארוכה במנהרה המחבלים נתנו לו לאכול ירקות רקובים. רק כשהם הבינו שעופר יהיה בין אלה שייצאו - האביסו אותו באוכל".
שמי הוסיף כי "עופר אמר שלפני שלושה חודשים הוא שקל 25 קילו פחות. נתנו לו חצי פיתה עם גבינה, ולא ראה אור יום במשך חודשים. הוא ראה אור יום כשהבת שלו, סהר, הייתה איתו במנהרה, ולפני שהיא יצאה – נתנו להם לעלות לשלוש שעות. מקלחת? פעם בחודשיים-שלושה".
עופר נאלץ השבוע לחזור לאשפוז במרכז הרפואי שיבא, לאחר ששהה כמה ימים בכפר המכביה. הוא חלה בשפעת קשה שהסתבכה לדלקת ריאות קשה ברמה גבוהה מאוד. בבית החולים הוא הוכנס לבידוד. מבית החולים נמסר כי מצבו כעת מוגדר טוב, לאחר שקיבל טיפול תרופתי אינטנסיבי. שמי קלדרון תהה על כך: "מה היה קורה אם זה היה קורה לו במנהרה?".
כזכור, אצל כל השבים התגלתה תת תזונה משמעותית. חלקם סיפרו כי לפעמים נאלצו לשתות מים מזוהמים, והיו ימים שהמחבלים לא נתנו להם לאכול.
המשפחות שנכחו בדיון בוועדת הבריאות ביקשו מחברי הכנסת לפעול כדי להגביר את צרכי השיקום של השבים: לדבריהן, "הפגיעה אינה רק בחטופים עצמם, אלא גם בבני משפחותיהם. רק טיפול ארוך טווח יעזור לכל המשפחה להשתקם".
כרמית פלטי-קציר, אחותו של אלעד קציר שנרצח בשבי, ובתה של חנה קציר שנפטרה כשנה לאחר ששוחררה מעזה, סיפרה: "אמא שלי נחטפה עם תרופה כרונית מרכזית אחת שלקחה - תרופות ליתר לחץ דם. 49 ימים בסך הכול היא הייתה בשבי, ובכל הימים האלה לא נתנו לה תרופות ללחץ דם והיא חזרה עם לב מרוסק, תחלואה לבבית, דלקת ריאות מפושטת, חוסר יכולת לנשום - והיא לא שרדה. וזה רק הגוף. לא התחלתי לדבר על הנפש, שהיא גילתה עם חזרתה שאין לה בעל ואין לה בן ואין לה קהילה".
ד"ר מיכל מזרחי, מנהלת מחלקת השבים בבית החולים איכילוב, תיארה את מצבם הפיזי של השבים עם הגעתם: "רובם בילו תקופה משמעותית מאוד מתחת לקרקע, כמעט ללא תנועה וללא חשיפה לאור. הייתה ירידה ניכרת במשקל של לפחות 20%, עם תת-תזונה קשה ואובדן מסת שריר משמעותית".
ד"ר הגר מזרחי, ראש חטיבת רפואה במשרד הבריאות, עדכנה את חברי הוועדה: "ראינו את התמונות הקשות של אנשים שירדו במשקל לאורך התקופה הזאת. אני חייבת לציין שזה לא רק מי שנראה לעין, יש גם כאלה שלעין נראו לכולנו בסדר - ואני לא יודעת להגיד שהם בסדר, עד שלא מתקיימות הבדיקות שלהם בבית החולים, ורק אז אני יודעת להגיד מה המצב שלהם".
"אלה ששבו מגיעים הביתה עכשיו, ומתחילים את הליך השיקום. הפקת הלקחים העיקרית היא להתאים התאמה מדויקת. חלקם הגיעו עם מחלות רקע ולא קיבלו טיפול בשבי, ועוברים סדרות של טיפולים רפואיים. הסוגייה המרכזית היא לטפל בסוגיות של בריאות הנפש".
נציגת הביטוח לאומי אמרה בדיון כי הכרה של נפגעת פעולות איבה זה עניין של שינוי חקיקה. לדבריה, "ביטוח לאומי מיישם את החוק הקיים". יו"ר הועדה ח"כ יונתן משריקי (ש"ס) אמר: "אנחנו רוצים לפעול בנושא ונעשה מה שצריך כדי שזה מה שיקרה".
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות