מעניין
כך מיץ בצל יכול לסייע לשיקום שיער נושר
ישנם טיפים רבים שיכולים לעזור לחיזוק שורשי השיער בעת נשירה, אך זה אחד הטובים שנתקלנו בהם
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם כ"ה שבט התשפ"ה

אתם מכירים אותו מהסלט, מהתבשיל הטעים שזה עתה הכנתם ואולי אפילו מהמרקחת בדבש שאותה רקחתם במיוחד עבור שיעול - אך האם ידעתם שהבצל יכול לעזור לכם גם עם בעיית נשירת השיער?
מחקר מעניין שנעשה בנושא, בדק את הסגולות - לא של הבצל, אלא של המיץ המופק ממנו, ומצא כי לא די בכך שהוא מונע התקרחות ומחזק את שורשי השיער, הוא גם מסייע לצמיחה מחודשת של השורשים.
למה זה בעצם קורה? איזה מרכיב בבצל אחראי על זירוז שורשי השיער? החומר שאחראי על כך הוא כנראה כמויות יוצאות דופן של גופרית, שכאשר מורחים אותה על הקרקפת היא ממריצה את הדם ומעודדת את הדם להגיע גם לאזור זה. מעניין לציין כי במיץ הבצל ישנו חומר מיוחד בשם קאטאלאז - אנזים חזק ומשמעותי שחובר אל נוגדי חמצון שמונעים הזדקנות, ומעכב צמיחת שיער לבן ואפור בקרב גברים. "הקטאלאז משחק תפקיד משמעותי בהגנה על צבע השיער", מסבירים מובילי המחקר. לדבריהם, הקטאלאז מפרק את מי החמצן שמצטברים בזקיקי השיער. למה זה כל כך משנה? "הצטברות מי חמצן בזקיקי השיער פוגעת בפיגמנט המלנין האחראי על צבע השיער, מה שמוביל לשיער שיבה", הם מסבירים. "מיץ בצל עשיר בקטאלאז, ולכן משמר את הצבע הטבעי של השיער לאורך זמן. הוא גם מסייע בבניית קראטין, החלבון המרכזי שממנו עשויה השערה, מה שהופך את השיער לחזק יותר, עמיד ופחות יבש ושביר".
איך מפיקים מיץ בצל, וכיצד משתמשים בו לשיער?
ראשית טחנו בצל במסחטה, וסננו את הנוזל.
אספו את הנוזל שלו בצנצנת זכוכית, ועסו עם הנוזל את הקרקפת למשך עשרים דקות.
שטפו את הקרקפת במים פושרים עם שמפו עדין, כדי להסיר את הריח.
השתמשו בשיטה זו לפחות פעמיים עד שלוש בשבוע.
לאקסטרא חיזוק תוכלו להוסיף לבצל גם כף שמן קוקוס או שמן זית.
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות