בריאות ותזונה
כשהטמפרטורות צונחות: כך תישמרו מהיפותרמיה
"היפותרמיה פוגעת במערכות הגוף ופוגעת בתפקוד התקין", מסביר ד"ר עודד וקסברג, מנהל רפואת המשפחה. כך תשמרו על בריאותכם
- יצחק איתן
- פורסם כ"ו שבט התשפ"ה

עם כניסתו של החורף וירידת הטמפרטורות ברחבי הארץ, גוברת הסכנה להיפותרמיה – מצב שבו חום הגוף יורד מתחת ל-35 מעלות צלזיוס ומסכן את הבריאות. "היפותרמיה פוגעת במערכות הגוף ופוגעת בתפקוד התקין", מסביר ד"ר עודד וקסברג, מנהל רפואת המשפחה ב"מאוחדת", בראיון לישראל היום.
לדבריו, תסמיני ההיפותרמיה כוללים עור חיוור, רעידות, תשישות, בלבול, נשימה מהירה ודופק מואץ. "במצבים חמורים יותר, כאשר החום יורד מתחת ל-32 מעלות, מדובר במצב מסכן חיים", הוא מזהיר.
כדי להימנע ממצב זה, ממליץ ד"ר וקסברג להקפיד על לבוש חם ומבודד, במיוחד באזורים חשופים כמו הראש והידיים. בנוסף, חשוב להימנע משתייה אלכוהולית במזג אוויר קר. "למרות התחושה המחממת שגורם האלכוהול, הוא דווקא מזרז את איבוד החום מהגוף", מסביר ד"ר וקסברג.
במקרה של הופעת תסמינים קלים, יש להעביר את הנפגע למקום חמים, להסיר בגדים רטובים ולהשתמש בשמיכות מחממות. במקרה הצורך, מומלץ לפנות מידית לקבלת טיפול רפואי. "אל תתעלמו מסימנים ראשוניים כמו בלבול או רעד – אלו תמרורי אזהרה שמצריכים טיפול מידי", מדגיש ד"ר וקסברג.
בתקופה זו יש לשים דגש גם על שתייה מספקת, שכן בקור רבים נוטים להפחית בצריכת נוזלים, מה שעלול להחמיר את מצב הגוף. "הקפדה על שתייה, תזונה מסודרת ותנועה קלה בבית יסייעו לשמור על חום הגוף", מסכם ד"ר וקסברג.
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות