בריאות ותזונה
מחקר חדש חושף: המאכל עתיר הכולסטרול שיגן על הלב שלכם
מחקר עדכני שנערך באוסטרליה ובחן אלפי משתתפים חושף נתון מפתיע – מאכל שנחשב בעבר לשנוי במחלוקת עשוי דווקא להפחית את הסיכון לתמותה ממחלות לב. מהי הכמות המומלצת וכיצד הוא משפיע על הבריאות?
- יצחק איתן
- פורסם י' אדר התשפ"ה

במשך שנים ארוכות, צריכת ביצים הייתה נתונה במחלוקת בשל תכולת הכולסטרול הגבוהה שבהן. עם זאת, מחקר אוסטרלי רחב-היקף מצביע על מגמה הפוכה: צריכת ביצה אחת ועד שש ביצים בשבוע עשויה להפחית את הסיכון לתמותה ממחלות לב בכ-15%, במיוחד בקרב מבוגרים מעל גיל 70.
במחקר השתתפו למעלה מ-8,700 אנשים, והנתונים מצביעים על כך שאנשים שצרכו ביצים בכמות מתונה נהנו מסיכויים גבוהים יותר לשמור על בריאות הלב לעומת אלו שצרכו ביצים לעיתים רחוקות או נמנעו מהן לחלוטין.
ביצה נחשבת למזון עשיר ברכיבים תזונתיים חשובים, בהם חלבון איכותי, ויטמינים חיוניים מקבוצת B, ויטמין D, חומצות שומן בריאות ומינרלים שונים. רכיבים אלו תורמים לבריאות הלב, המוח ומערכת החיסון, ואף מסייעים לשמירה על מסת שריר וחיזוק העצמות.
בעוד שבעבר רופאים ואנשי מקצוע הזהירו מפני צריכת ביצים בשל תכולת הכולסטרול, מחקרים עכשוויים מוכיחים כי השפעת הכולסטרול התזונתי על רמות הכולסטרול בדם פחותה משחשבו. השפעה משמעותית יותר על רמות השומנים בדם נובעת מצריכת שומנים רוויים ושומני טראנס המצויים במזונות מעובדים.
גופי בריאות עולמיים, בהם איגוד הלב האמריקאי ואיגוד הלב הישראלי, מעדכנים את המלצותיהם בהתאם למחקרים החדשים ומסכימים כי צריכה מתונה של ביצים אינה מהווה סיכון לבריאות. למעשה, צריכת ביצה ביום יכולה להשתלב בתפריט מאוזן הכולל מזונות עשירים בשומנים חד בלתי רוויים כמו אבוקדו, אגוזים ושמן זית.
עם זאת, מדגישים המומחים כי לא מזון אחד אחראי לבריאות הלב, אלא דפוס תזונתי שלם. שילוב תפריט מגוון הכולל ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים ודגים שומניים עשוי לשפר את הבריאות הכללית ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות