מעניין
גם בעולם הבינו: מה יותר חשוב, כסף או אושר?
מחקר חדש בדק מגמה מעניינת: תושבים מדווחים כי מה שהכי חשוב להם הוא אדיבות ונדיבות. באיזו מדינה התושבים טוענים כי הם הכי מאושרים בעולם?
- יצחק איתן
- פורסם כ"ג אדר התשפ"ה

דו"ח האושר העולמי, שפורסם בימים האחרונים, מצביע על מגמה מעניינת: מדינות המדורגות בצמרת הדו"ח הן אלו שבהן תושבים מדווחים על רמות גבוהות של אדיבות ונדיבות. הדו"ח, המבוסס על נתונים שנאספו מ-2019 עד 2021, מתמקד השנה בקשר בין אושר אישי להתנהגויות חברתיות חיוביות, כגון עזרה לזרים, תרומות והתנדבות.
פינלנד ממשיכה להוביל את רשימת המדינות המאושרות זו השנה השמינית ברציפות, ואחריה דנמרק, איסלנד, שוויץ והולנד. הדו"ח מציין כי במדינות אלו נרשמו רמות גבוהות של אמון חברתי, תמיכה קהילתית ואדיבות בין-אישית, מה שתורם לתחושת הרווחה הכללית.
הדו"ח מדגיש את החשיבות של התנהגויות פרו-חברתיות, במיוחד בתקופות משבר כמו מגפת הקורונה. פרופסור ג'ון האטי, אחד מעורכי הדו"ח, מציין כי "במדינות שבהן אנשים הפגינו יותר אדיבות ונדיבות, נרשמה עלייה ברמות האושר, גם כאשר הן התמודדו עם אתגרים משמעותיים".
מעניין לציין כי הדו"ח מצא עלייה גלובלית בהתנהגויות אדיבות במהלך המגפה. למשל, מספר האנשים שדיווחו על עזרה לזרים עלה בכ-25% בשנת 2020 בהשוואה לשנים קודמות. התנהגויות אלו, לפי הדו"ח, לא רק משפרות את רווחת המקבלים, אלא גם את זו של הנותנים.
הדו"ח מתייחס גם להשפעת המדיה החברתית על תחושת האושר. בעוד שחלק מהמחקרים מצביעים על כך ששימוש מוגבר במדיה חברתית עלול לפגוע ברווחה הנפשית, הדו"ח מציין כי כאשר הפלטפורמות משמשות לקידום קשרים חברתיים ותמיכה קהילתית, הן יכולות לתרום לתחושת האושר.
בסיכום, הדו"ח מדגיש את החשיבות של בניית קהילות חזקות ותומכות, שבהן אדיבות ונדיבות הן ערכים מרכזיים. הוא קורא לממשלות ולקובעי מדיניות לעודד התנהגויות פרו-חברתיות, מתוך הבנה שהן תורמות לא רק לרווחת הפרט, אלא גם לחוסן החברתי והכלכלי של המדינות.
הדו"ח מספק תובנות חשובות על הקשר ההדוק בין התנהגויות חברתיות חיוביות לבין תחושת האושר, ומציע כיווני פעולה לקידום רווחה כללית בעולם המשתנה ללא הרף.
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות