בריאות ותזונה
ד"ר מאיה רוזמן מתכוננת לפסח: האם תזונה ללא גלוטן בריאה יותר?
"האם באמת מדובר בבחירה בריאה יותר? התשובה היא שלא בהכרח", אומרת הדיאטנית על תזונה ללא גלוטן. למי זה בכל זאת כן בריא?
- יצחק איתן
- פורסם כ"ז אדר התשפ"ה

רגע לפני חג הפסח, ד"ר מאיה רוזמן הסבירה בתוכניתה ב-103fm על היתרונות והחסרונות של מוצרים ללא גלוטן, וחשפה האם באמת מדובר בבחירה בריאה יותר.
"בשנים האחרונות, יותר ויותר אנשים בוחרים להימנע מגלוטן, מתוך אמונה שזהו שינוי בריא יותר. תעשיית המזון מגיבה בהתאם, ומדפי הסופרמרקטים מתמלאים במוצרים 'ללא גלוטן', מוופלים ועד לחמים. אך האם באמת מדובר בבחירה בריאה יותר? התשובה היא שלא בהכרח".
ד"ר רוזמן הבהירה כי מוצרים ללא גלוטן לא תמיד מסייעים בירידה במשקל: "יש מי שמשתמשים בגמילה מגלוטן כשיטה לירידה במשקל, כי מי שמפסיק לאכול עוגות, מאפים, לחמים, פסטות, עוגיות ובורקס - חוסך המון קלוריות מיותרות. יחד עם זאת, אפשר להגיע לצריכת קלוריות גבוהה מאוד גם ללא גלוטן, אם אוכלים הרבה פירות יבשים, אגוזים ותפוחי אדמה".
עוד הוסיפה: "הרבה אנשים רואים את התווית 'ללא גלוטן' ומניחים שמדובר במוצר בריא, אבל בפועל רוב המוצרים האלו מכילים יותר חומרים מתועשים, פחות חלבון ופחות סיבים. לדוגמה, לחם ללא גלוטן לרוב מיוצר מקמחים מזוקקים וכולל תוספות של חומרים משמרים, סוכרים ושומנים".
ביחס לחלופות בריאות יותר, ציינה ד"ר רוזמן כי "קמחי קטניות, כמו קמח עדשים וקמח חומוס, הם בין האפשרויות הבריאות ביותר למי שמחפש תחליף לקמח חיטה. הם עשירים בחלבון, בסיבים תזונתיים ובמינרלים, וגורמים לפחות עלייה ברמות הסוכר בדם לעומת קמחים מעובדים כמו קמח אורז".
לסיכום, היא הדגישה כי "עבור אנשים ללא צליאק, מעבר לתזונה נטולת גלוטן עשוי דווקא להזיק. מחקר שהתפרסם ב-American Journal of Clinical Nutrition מצא שהימנעות מגלוטן ללא צורך רפואי עלולה להוביל לחסרים תזונתיים, במיוחד בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים".
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות