בריאות ותזונה
זוכרים להעביר לשעון קיץ? הטיפים שיעזרו לכם להסתגל אליו
הלילה, בין חמישי לשישי, נזיז את מחוגי השעון קדימה. איך זה ישפיע על הגוף?
- יצחק איתן
- פורסם כ"ז אדר התשפ"ה

המעבר לשעון קיץ הוא לא רק עניין של הזזת המחוגים - הוא משנה את השעון הביולוגי שלנו ומשפיע על הגוף במגוון דרכים. הלילה, בין חמישי לשישי, השעון יקפוץ קדימה בשעה, משעה 02:00 לשעה 03:00, מה שיקצר לנו את שנת הלילה ויכול לגרום לעייפות, הפרעות ריכוז ואפילו לעלייה זמנית בתאונות דרכים. עם זאת, שעת האור הנוספת מביאה איתן גם יתרונות, כמו שיפור במצב הרוח והזדמנות ליהנות מאור השמש עד שעות מאוחרות יותר. אז איך מסתגלים בצורה בריאה למעבר?
ד"ר מיכל רונן, מומחית ברפואת המשפחה, הסבירה לאתר ynet שהשעון הביולוגי שלנו מושפע מאוד מהשינויים באור היום. "כדי להקל על ההסתגלות, מומלץ להתחיל ללכת לישון ולהתעורר 15 דקות מוקדם יותר בכל יום, מספר ימים לפני המעבר. כך, השעון הפנימי יוכל להתאים את עצמו בהדרגה", היא אומרת.
לדברי ד"ר רונן, לשעות האור הנוספות יש השפעות חיוביות לא מעטות. "האור משפיע ישירות על הפרשת הסרוטונין במוח — חומר שמשפר את מצב הרוח ועוזר להפחית תחושות של דכדוך עונתי", היא מציינת. בנוסף, חשיפה לשמש מסייעת לייצור ויטמין D, שתורם לבריאות העצמות ולתפקוד מערכת החיסון.
לעומת זאת, ישנם גם אתגרים: ד"ר מרים פינק-לביא, פסיכיאטרית ילדים ונוער, מדגישה בכתבה שהמעבר לשעון קיץ עלול לגרום לחסך שינה זמני, מה שעלול להביא לעייפות, עצבנות ולירידה בריכוז. "השינה חיונית להתאוששות פיזית ונפשית, והפרעה בשעות השינה עלולה לפגוע בתפקוד היומיומי, במיוחד בקרב ילדים ובני נוער", היא מסבירה.
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות