הום סטיילינג
מדע בדיוני או תכנון חדשני? 11 חידושים מדהימים בעיצוב מטבחים
פסח הוא זמן של ניקיון, ריענון והתחדשות. לצד הניקיון והוצאת החמץ, רבים בוחרים לשדרג את הלב הפועם של הבית – המטבח. סקרנו את כל החידושים האחרונים בתחום, וגילינו ארונות חשמליים, משטחים חכמים ומתכונים שמופיעים במקום הכי פחות צפוי . מוכנים להתחדש?
- אורית גרוסקוט
- פורסם א' ניסן התשפ"ה

עולם עיצוב המטבחים עובר מהפכה מרתקת בשנת 2025, עם חידושים טכנולוגיים ועיצוביים שמשנים את האופן בו אנו תופסים ומשתמשים במרחב הכי חשוב בבית. המטבח המודרני הופך להיות גם שימושי וגם חכם. מאוד חכם. קבלו את 10 החידושים המובילים, חלקם קיימים כבר שנים, חלקם יקרים ושמורים רק למי שרוצה להוציא הון עתק (כרגע), וחלקם סתם מוזרים:

- כמה שיותר מגירות – יותר טוב
נתחיל במה שקיים כבר שנים וכולנו מכירים: שימוש במגירות. הדבר הפך לסטנדרט החדש. במקום מדפים מסורבלים – מגירות רחבות ונשלפות שמאפשרות גישה נוחה לכל פריט, גם למה שמסתתר מאחור. כאמור, מדובר בטרנד שקיים כבר כמה שנים, אך אין ספק שהוא הולך וצובר תאוצה. ישנן מגירות עם חלוקה פנימית מודולרית שמעניקה מקום מדויק, ויש כאלו בהן אתם מחליטים מה החלוקה הנכונה על ידי שילוב מחיצות.
למה מגירות?
היתרון במגירות ברור. שימוש בכל המקומות שנחשבו עד כה "מקומות מתים", כמו הפינות המעצבנות בסוף הארון, או ארונות צדדיים ועמוקים. סוף סוף אפשר להשתמש בכל שטח המטבח.

- מערכות טריקה שקטה מתקדמות
מערכות הטריקה השקטה של 2025 מציעות חוויה משופרת משמעותית לעומת הדורות הקודמים. היום, הדלתות והמגירות נסגרות בצורה חלקה ושקטה ללא רעש בזכות בולמי זעזועים הידראוליים מתקדמים. נשמע כמו תיאור של רכב יוקרה?! גם אנחנו חושבים כך.
- פתיחה וסגירה חשמלית מופעלת במגע
דלתות ומגירות עם מנגנון "דחוף לפתיחה" שמופעל באמצעות נגיעה קלה. אין יותר צורך בידיות, מה שיוצר מראה נקי ומינימליסטי. החידוש, לעומת שנים קודמות, הוא בטכנולוגיה הכוללת חיישני תנועה שמאפשרים פתיחה באמצעות תנועת יד קלה - פתרון אידיאלי כשהידיים מלוכלכות או עסוקות.שימו לב: מבחינה הלכתית יש לבדוק שהחיישנים ניתנים לכיבוי בשבת, אחרת תהיה להם בעיה בכל פעם שתתקרבו.

- מערכות רב-שכבתיות
מסוג הדברים שאומרים עליהם: איך לא חשבו על זה קודם? דמיינו מגירות חכמות עם מסלולים כפולים המאפשרות נגישות לשתי שכבות אחסון במשיכה אחת. השכבה העליונה נשלפת ואז מחליקה הצידה לחשיפת השכבה התחתונה. פתרון מעולה שמכפיל את נפח האחסון.

- יחידות נשלפות רב-תכליתיות
יחידות נשלפות צרות שמנצלות חללים קטנים (כמו המרווח שבין המקרר לקיר) ומשמשות לאחסון תבלינים, בקבוקים או כלי מטבח קטנים. היחידות מגיעות עם מערכת מסילה חזקה במיוחד ויכולות לשאת משקל של עד 25 ק"ג. לקחתם מעצבת פנים לעיצוב המטבח? תהיו בטוחים שהיא תציע לכם שילוב של יחידה כזו.

- ארונות עם בקרת טמפרטורה
טוב, זה כבר באמת חידוש: ארונות מיוחדים עם בקרת טמפרטורה מובנית לשמירה על טריות מזון, אחסון יין בטמפרטורה אידיאלית, או שמירה על חום מאכלים מוכנים. הטכנולוגיה משלבת בידוד מתקדם וחיישני טמפרטורה מדויקים. החיסרון? יקר. מאוד.

- מגירות טעינה אלחוטית
מגירות עם משטחי טעינה אלחוטית מובנים לטעינת מכשירים חשמליים קטנים. מכירים את מגירת הבלגן במטבח? כזאת, רק משוכללת.
- ארונות עם תאורה פנימית חכמה
תאורת LED חכמה שנדלקת אוטומטית עם פתיחת הארון. המערכות המתקדמות מתאימות את עוצמת האור בהתאם לתאורת החדר, ומשתמשות בחיישנים כדי להדגיש פריטים שבשימוש תכוף. חשוב לברר לפני התקנה אם יש מצב שבת, אחרת לא תוכלו לפתוח את הארון בשבת. על המחיר המטורף כבר דיברנו?!

- חומרים דוחי טביעות אצבעות
כיום ניתן למצוא ציפויים מיוחדים למשטחים, חזיתות ומגירות שדוחים טביעות אצבעות, כתמי שמן וטיפות מים. הציפויים החדשים עמידים יותר לשחיקה מדורות קודמים ושומרים על המראה הנקי של המטבח לאורך זמן. יתרון נוסף: מחירים סבירים בהחלט.

- משטחי עבודה חכמים
זה נראה כמו המצאה מהעתיד אך מדובר בדברים שבהחלט קיימים. משטחי עבודה עם יכולות מובנות כמו תצוגות מידע, או אזורים עם חימום/קירור. חלק מהמשטחים החדשים כוללים גם חיישני משקל מובנים. הכל כבר קיים, החיסרון היחיד – משטחים כאלו מייקרים את עלות המטבח בעשרות אלפי שקלים.

- מסכי מידע מוטמעים
צגים דקים המוטמעים בחזיתות הארונות מציגים מידע על תכולת הארון, ואפילו מתכונים ותזכורות. הצגים משתמשים בטכנולוגיית E-ink חסכונית באנרגיה, ונטענים באמצעות התנועה של פתיחת וסגירת הדלתות. נשמע לנו קצת כמו מדע בדיוני, אך אם יש ברשותכם כמה מאות אלפי דולרים, זו יכולה בהחלט להיות המציאות במטבח שלכם.

המטבח של 2025 מתאפיין בחיבור הולך וגובר בין שימושיות, יופי וטכנולוגיה. המגמה הברורה היא שילוב פתרונות חכמים בעיצוב נקי ומינימליסטי. כיום, רוב ההמצאות והפיתוחים המוזכרים בכתבה נחשבים עבור רובנו כמותרות, אך אין ספק שהדבר ישתנה עם התקדמות הטכנולוגיה והוזלת העלויות. המטבח העתידי שנראה לנו היום כמגע בדיוני יהפוך למציאות קיימת.
אנחנו הופתענו בעיקר מסעיף 10, איזה סעיף הפתיע אתכם?
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות