תכני הידברות
כך תעניקו משמעות אמיתית לאמירה 'כל דכפין ייתי וייכול'
"הלילה הזה היה שונה מכל הלילות. בפעם הראשונה מזה שנים ילדיי ישבו לשולחן חג עם בגדים חדשים, והשולחן היה מלא בכל טוב. בפעם הראשונה שנתיים אחרי שבעלי ז"ל נפטר ראיתי את הילדים שלי שמחים. בזכותכם." (רחל, 34, אם לשלושה, ירושלים)
- הידברות
- פורסם ה' ניסן התשפ"ה

חירות או שיעבוד
חג הפסח מתקרב. ריחות הניקיון באוויר, חנויות המזון מתמלאות במוצרים כשרים לפסח, ובתי ישראל נכנסים לבליל של הכנות. עבורנו, עת התקדש החג, הוא זמן של התחדשות, משפחתיות וחגה של החירות.
עבור אלו שנמצאים מתחת לקו העוני תחושת החירות לא מורגשת. את מקומה ממלאת את הנפש תחושת שעבוד לעוני, לחובות, לדאגות קיומיות. התחושות האלו טורדות ללא הרף את הנפש ולא מאפשרות פניות נפשית ורגשית לרגשות חיוביים של שמחה וחירות.
אותן משפחות בכל חודש מתמודדות עם השאלה הבסיסית ביותר: האם יהיה לנו מספיק כסף בכדי לשים אוכל על השולחן? האם נצליח לשלם את החשבונות החודש? וכשמגיע פסח, השאלות הופכות כואבות עוד יותר.
מי הם הנזקקים?
הדימוי הסטריאוטיפי של "עניים" אינו משקף את המציאות המורכבת. רבים מהנזקקים הם אנשים שעובדים קשה, לעיתים ביותר מעבודה אחת, אך ריבוי החובות שצברו, מכלה את המשכורות הזעומות הנכנסות לחשבון הבנק שלהם - מיד כשהן מגיעות ומותיר אותם להתמודד עם מינוס שמספריו הולכים וצוללים בחדות כלפי מטה.
אחרים מהם, נקלעו למשבר — מחלה פתאומית, פיטורים, גירושין, או פטירה המותירה אחריה יתומים ואלמנות.
הנוספים המעטרים את רשימות הנזקקים הם קשישים שפרנסו את עצמם כל חייהם, ועכשיו חיים מקצבה זעומה שאינה מספיקה לצרכיהם הבסיסיים ביותר.
המספרים שמאחורי המציאות
הנתונים מספרים סיפור עצוב: כ-2 מיליון ישראלים חיים מתחת לקו העוני, מתוכם כ-872,000 ילדים - אחד מכל ארבעה ילדים בישראל חווה קושי ומחסור.
העלויות הנוספות של פסח—כלים מיוחדים, מוצרי מזון יקרים יותר, בגדים חדשים—הופכות את החג למעמסה כלכלית בלתי אפשרית עבור משפחות רבות.
וערבי החגים, במקום להיות זמן של שמחה, הופכים לתקופה של מתח ודאגה.
1500 שנה של מנהג
מסורת "קמחא דפסחא" (בארמית קמח לפסח) החלה עוד בזמן הגמרא לפני כ-1500 שנה, כאשר קהילות יהודיות דאגו לכך שכל משפחה תוכל לחגוג את הפסח בכבוד.
זוהי אחת המסורות היפות והמשמעותיות ביותר בעם היהודי, המדגישה את הערבות ההדדית שהיא אבן יסוד בתרבותנו.
כשאנו קוראים בהגדה "כל דכפין ייתי וייכול" – "כל מי שרעב יבוא ויאכל", אנחנו נקבע האם ישארו אלו רק מילים יפות מנוסח ההגדה? או שאנו באמת מתכוונים להן?
המהפך של הידברות
מדי שנה, ארגון הידברות נרתם למשימה הקדושה של חלוקת קמחא דפסחא לעשרות אלפי משפחות נזקקות בכל רחבי הארץ. בשנה שעברה, הצלחנו להגיע ל-25,000 משפחות—אלפי שולחנות שהיו ריקים התמלאו בכל טוב, אלפי ילדים חגגו את החג בשמחה ובכבוד.
אך הצורך השנה גדול יותר. יוקר המחיה המטפס דחק משפחות רבות אל סף התהום הכלכלית.
איך אנחנו עושים את זה?
'הידברות' מעניקה לכל משפחה נזקקת תלושי קנייה המאפשרים רכישת מזון וצרכי חג בסיסיים לפי הצרכים האישיים. כל משפחה מקבלת תמיכה המותאמת למספר הנפשות ולצרכים הייחודיים שלה.
אנחנו לא רק מספקים אוכל—אנחנו מספקים סיוע בדרך של כבוד. האפשרות לבחור, להחליט, לקנות בעצמך את מה שהמשפחה שלך צריכה וחפצה בו—זו חירות אמיתית.
מה מקבלים התורמים?
השנה, כל תורם למבצע קמחא דפסחא יקבל ערכת ליל סדר מיוחדת במינה הכוללת:
- מצות מהודרות עבודת יד - שנאפו בהשתתפות הגאון הגדול הרב זמיר כהן שליט"א.
- יין שלושת הצדיקים - ארבע הכוסות שלכם השנה יקבלו משמעות חדשה. עם שיירי יין מצווה של שלושת הצדיקים הקדושים: מרן רבי חיים קנייבסקי זצוק"ל, מרן הרב עובדיה יוסף זצוק”ל והמקובל הרב דוד בצרי שליט"א.
3. ערכת נרות שבת יוקרתית הכוללת זוג פמוטים מהודרים המצופים זהב 24 קראט ומגש מהודר עליו חקוקים שמות הקודש המסוגלים לפרנסה, ושמות ארבעת הנהרות, המסוגלים לשפע.
עכשיו תורכם
כל תרומה, משנה חיים. 180 ₪ מספקים ארוחות חג לילד נזקק. 360 ₪ מעניקים סיוע מקיף ל-2 ילדים. 720₪ מאפשרים למשפחה במצוקה קשה לחגוג את החג בכבוד ובשמחה עם בשר ודגים.
כשתסבו לשולחן הסדר השנה ותאמרו "השתא הכא, לשנה הבאה בארעא דישראל. השתא עבדי, לשנה הבאה בני חורין" (= השנה כאן, לשנה הבאה בארץ ישראל. השנה עבדים, לשנה הבאה בני חורין), תדעו שבזכותכם, משפחה חווה חירות —החירות מעול העוני והמחסור ולו לחג אחד.
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות