בריאות ותזונה
הולכים לישון עם דובי? מחקרים מראים שזה יכול לשפר את השינה
בשנת 2024, נמכרו כ-21% מהבובות למבוגרים. למה זה קורה, מתי התחיל הנושא לעלות שוב על סדר היום ומה חושבים המומחים? "עבור מי שישן לבד, בובת פרווה יכולה לשמש כתחליף לחום אנושי"
- יצחק איתן
- פורסם ג' ניסן התשפ"ה

דובי עם פרווה או בובת קטיפה אולי מזכירים את הילדות, אך מחקרים מראים שהם יכולים להועיל גם למבוגרים, במיוחד בכל הקשור לשינה טובה יותר
מקס ג'נקוב, דוקטורנט לפסיכולוגיה קלינית באוניברסיטת פנסילבניה, מספר כי הוא ישן עם בובת דביבון מילדותו. "תמיד אהבתי אותן", הוא אומר לאתר CNN, "אני חושב שהן פשוט משהו נעים להחזיק". והוא ממש לא לבד – מחקרים מצביעים על כך שיותר ויותר מבוגרים רוכשים בובות פרווה.
גם ג'ולי לננט, מומחית לתעשיית הצעצועים בארה"ב, מציינת כי במהלך מגפת הקורונה חלה עלייה במכירות של בובות פרווה (גם על ידי מבוגרים). בשנת 2024 כ-21% מהן נמכרו למבוגרים. רשת Build-A-Bear אף הקדישה אזור שלם באתר שלה למוצרים למבוגרים, וסקר שהוזמן על ידה גילה שכ-40% מהנשאלים ישנים עם בובת פרווה.
לפי ד"ר ג'ייד וו, פסיכולוגית שינה, הבובות עשויות לשמש ככלי להתמודדות עם מתח וחוסר ודאות, במיוחד עבור אנשים שחיים לבד. גם ד"ר ג'סיקה לאמר, מטפלת נפשית, מספרת כי היא משתמשת בבובות פרווה בטיפול בטראומה – מטופלים יוצרים בובה שמייצגת את הילד הפנימי שלהם ומעניקים לה חום וחיבה שהם אולי לא קיבלו בילדותם.
אבל לא מדובר רק בטיפול רגשי – הבובות מעניקות לכל אחד תחושה של רוגע, נוסטלגיה וחיבור לזיכרונות ילדות נעימים. "אין סיבה שמבוגרים לא ייהנו מהיתרונות שילדים מקבלים", מסבירה וו.
על פי מחקרים, שינה עם בובת פרווה עשויה לשפר את איכות השינה בכך שהיא מספקת תחושת ביטחון – צורך אבולוציוני בסיסי. "התפתחנו לחיות בחברה, והשינה הכי טובה מתרחשת כשאנחנו מרגישים מוגנים", מסבירה וו. עבור מי שישן לבד, בובת פרווה יכולה לשמש כתחליף לחום אנושי.
ד"ר ברברה גרינברג, פסיכולוגית קלינית, אף מוסיפה כי חיבוק של בובת פרווה יכול להיות דרך מצוינת להרגיע את הגוף והנפש – טובה יותר מאשר תרופות הרגעה או כוס יין.
מופעים, חוגים וסרטים בעולם הילדים. הצטרפו וקבלו קופון של 100 ש"ח >>
תגובות