חדשות בריאות
לא תאמינו: מהו שווי התרופות שמושלכות לפח בערב פסח?
רגע לפני שאתם משליכים לפח את התרופות שאינן בשימוש, בדקו אם ניתן למוסרן למי שזקוק להן. ייתכן שתהיו שותפים לחיסכון של סכומים כספיים עצומים
- מיכל אריאלי
- פורסם ג' ניסן התשפ"ה

גם אתם מוצאים במהלך הניקיונות בבית שלל תרופות שאינן בשימוש? אינכם היחידים. חג הפסח, מעבר להיותו חג של ניקיונות יסודיים בבית, מהווה גם הזדמנות חשובה לעשות סדר בארון התרופות. מדי שנה, לקראת החג, אזרחים רבים מפנים את ארונות התרופות שלהם ומשליכים תרופות שפג תוקפן או שאינן בשימוש. כמויות התרופות המושלכות הן עצומות ומגיעות לשווי של מאות מיליוני שקלים בשנה.
התרופות הללו, שכוללות תרופות מצילות חיים, תרופות למחלות כרוניות ותרופות בסיסיות, הופכות לפסולת רעילה שמזהמת את הסביבה ופוגעת במי התהום, בחקלאות, בבעלי החיים ובבני האדם. במקביל, אנשים רבים שמתקשים לעמוד בהוצאות הבריאות נותרים ללא תרופות חיוניות.
מתוך הבנה של המצב, גופים שונים קוראים לציבור למסור את התרופות שאין בהן צורך. כך למשל ארגון "חברים לרפואה" פועל לאיסוף, מיון וחלוקה של תרופות לנזקקים. מאז פרוץ המלחמה, חווה הארגון עלייה משמעותית של כ-50% בפניות מצד אנשים הזקוקים לתרופות, כולל תרופות לבריאות הנפש ותרופות בסיסיות כמו משככי כאבים. "תרופות הן לא מותרות, אלא זכות בסיסית של כל אזרח", אומר ברוך ליברמן, מנכ"ל "חברים לרפואה". "אנו עדים לעלייה חדה בבקשות לתרופות, והנטל על העמותה הולך וגדל".
הארגון קורא לציבור לנצל את תקופת הפסח כדי לעשות סדר בארון התרופות ולתרום תרופות שאינן בשימוש. ניתן למסור את התרופות ביותר מ-1,000 נקודות איסוף ברחבי הארץ, כולל סניפי סופר פארם. "בפסח 2024 נאספו כ-150,000 קופסאות תרופות", מציין ליברמן, "ואנו מקווים להכפיל את המספר השנה. אחרת, אזרחים רבים יישארו ללא תרופות חיוניות".
חשוב לציין כי תרופות רבות מושלכות לפחי אשפה, לאסלות ולכיורים, וגורמות נזק סביבתי. תרומה של תרופות לא רק מסייעת לאנשים הזקוקים להן, אלא גם תורמת להצלת הסביבה.
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות