חדשות בארץ
קטארגייט: מעצרם של אוריך ופלדשטיין הוארך ביממה
בית המשפט בראשון לציון דחה את בקשת המשטרה להאריך מעצר ליונתן אוריך ואלי פלדשטיין בשבוע ימים. העיתונאי צביקה קליין שוחרר ממעצר בית. הוא חשוד בקבלת טובות הנאה
- שלומי דיאז
- פורסם ה' ניסן התשפ"ה |עודכן

בית משפט השלום בראשון לציון האריך בצהריים (חמישי) ביממה את מעצרם של יונתן אוריך ואלי פלדשטיין, העצורים בפרשת "קטארגייט". המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם ב-7 ימים, אך השופט מנחם מזרחי לא אישר זאת. החוקרים הצהירו בדיון כי החשד המרכזי שמייחסים במשטרה לשניים הוא העברת מסרים מטעם גורמים ביטחוניים ומדיניים, בהתחזות, למען קטאר.
המשטרה גבתה היום עדות משלושה עיתונאים: ניר דבורי, סולימאן מסוודה ושירית אביטן כהן. כמו כן, היא הודיעה על שחרורו ממעצר בית של העיתונאי צביקה קליין, לו ייחסה המשטרה בתחילת השבוע עבירה של קבלת טובות הנאה.
מקורביו של קליין מסרו היום כי "צביקה קליין מעולם לא קיבל טובת הנאה או כל דבר אחר מקטאר או ממי מטעמה. ביקורו במדינה התקיים במסגרת עבודתו העיתונאית בלבד, ועל כך בדיוק הוא נחקר – בניגוד להדלפות הבלתי חוקיות מחדרי החקירות. צביקה הקפיד על כללי האתיקה העיתונאית לכל אורך הסיקור של קטאר בעיתונו, בכלל זה בכתבה שפרסם ובמאמרים שהתפרסמו בעיתון לאחר מכן - שחלקם הציגו גישה ביקורתית בנוגע למאמר שלו, כפי שמקובל בעיתון, המקפיד על מגוון דעות.
עוד מדגישים המקורבים לקליין כי "בניגוד לעולה מהודעת היועצת, הוא לא היה חלק משום 'מנגנון'. קליין הוא עיתונאי מקצועי ומוערך שזכה לפרסים רבים על עבודתו, בפרט בתחום סיקור התפוצות. כל פעולותיו היו אך ורק במסגרת החוק ובתוך גבולות החיסיון העיתונאי, המעוגן בפסיקות ברורות של בית המשפט העליון לאורך השנים. מסיבה זו הוא גם שוחרר הבוקר ממעצר הבית וחזר לחיי שגרה, ללא כל תנאים מגבילים.
מקורביו מציינים כי הטלפון הנייד שלו נלקח ועדיין מוחזק במשטרה ללא צו, ועד כה לא ברור במה הוא חשוד – ואם בכלל הוא מוגדר כחשוד.
החוקרים ציינו כי בין אוריך לפלדשטיין נערך אתמול עימות, והם מסרו גרסאות סותרות בעניין נסיבות המימון שנתן איש העסקים האמריקני ג'יי פוטליק לפלדשטיין. במהלך הדיון היום, חוקרת המשטרה אמרה כי "הנחקר שלי אמר לי אתמול 'איזה מזל שחלק גדול מהדברים בחקירה לא הודלפו לתקשורת'". עורך הדין עמית חדד, שמייצג את אוריך, השיב: "כי הוא פשוט לא מחובר לתקשורת". החוקרת ענתה: "יש דברים חדשים שעדיין לא הודלפו בתקשורת".
החוקרת הוסיפה כי: "בפני החשודים הוצגו אתמול פרטים שהם לא היו מודעים אליהם, יש עוד דברים להטיח - לא כל חומרי החקירה בחוץ". חדד ציין כי העימות בין פלדשטיין לאוריך אתמול "היה סוער". לדבריו, "כל אחד הטיח את גרסתו". לדברי החוקרת, "הגרסאות של אוריך ופלדשטיין סותרות". החוקרת אישרה כי "אין לנו חוות דעת מהשב"כ שאוריך ופלדשטיין פגעו בביטחון המדינה", וחשפה שבוצע עימות בין פלדשטיין לגיל בירגר, איש העסקים הישראלי שנחקר ביום שני באזהרה במסגרת הפרשה. החוקרת הוסיפה: "יש חומרים בפרשת ה'בילד' שקשורים לפרשה הזו, ומפרשת ה'בילד' ניתן ללמוד שיש חשש לשיבוש".
בנוגע לזימון עיתונאים למתן עדות, המשטרה הודיעה כי קיבלה אישור מהפרקליטות לחקירות. היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, ופרקליט המדינה עמית איסמן, הוציאו הבוקר הודעה משותפת לפיה, "מערכת אכיפת החוק רואה חשיבות עליונה בהבטחת חופש העיתונות. לכן מדיניות האכיפה, שאין כל שינוי בה, היא לצמצם ככל הניתן מצבים של גביית עדויות מעיתונאים. בכל מקרה גביית עדויות נעשית בזהירות רבה לשם שמירה על חופש העיתונות. חקירת החשדות בעניין קידום האינטרסים של קטאר על ידי יועצי ראש הממשלה מחייבת גביית עדות פתוחה מעיתונאים. בלא גביית עדויות מעיתונאים לא ניתן יהיה לברר את העובדות הרלוונטיות. העיתונאים שזומנו וצפויים למסור עדות בפרשה אינם חשודים ולא נשאלים על מקורותיהם".
בהודעה הובהר כי העיתונאי צביקה קליין, שנחקר באזהרה במסגרת הפרשה, זומן במקור למתן עדות פתוחה, ולא כחשוד. "במסגרת עדותו התגבש חשד משמעותי שהעיתונאי היה יחד עם יועצי ראש הממשלה חלק מהמנגנון של קבלת טובות ההנאה מקטאר בעד קידום האינטרסים שלה. במצב דברים זה הוחלט לעבור לחקירה באזהרה, שהתמקדה בנושא קבלת טובות ההנאה מקטאר. אין בכך כדי לפגוע במדיניות האמורה בעניין עיתונאים".
מופעים, חוגים וסרטים בעולם הילדים. הצטרפו וקבלו קופון של 100 ש"ח >>