מעניין
יהורם גאון: "דו קיום? זה לא מתאים לתורת החיים של הצד השני"
הזמר והשחקן יהורם גאון מדבר על שינוי דרמטי בתפיסת עולמו בעקבות המלחמה: "בימי אוסלו הרחתי ניחוחות שלום. אמרתי שנגמרה המלחמה. אבל בדיוק כשהתחלתי להריח את השלום, התחילו להתפוצץ אוטובוסים. העם הזה טעון בירור"
- יצחק איתן
- פורסם ח' ניסן התשפ"ה

הזמר יהורם גאון, אחד האומנים האהובים בישראל, מדבר על השינוי שעבר מאז המלחמה. אחרי שנים בהן האמין בשלום, הוא מודה כי האמונה שלו התערערה. בראיון לאתר Ynet הוא אומר: "בימי אוסלו הרחתי ניחוחות שלום. אמרתי שנגמרה המלחמה. אבל בדיוק כשהתחלתי להריח את השלום, התחילו להתפוצץ אוטובוסים, והבנתי שיש גורם – הצד השני ולא אנחנו – שהעניין של שלום ודו-קיום לא מתאים לתורת החיים שלו. כופרים היינו וכופרים נישאר מבחינתו".
גאון מתייחס לדבריו גם למציאות הקשה שנחשפה מאז מתקפת הטרור: "כל מחשבה בכיוון של יחד, דו-קיום עם בן אדם שכל סיבת קיומו היא שאני לא אהיה פה – מי שהיה מסוגל להרוג ילדים – אני לא מתחבר לזה. הסיפור עם הפלסטינים לא כל כך ברור לי. זה עם שנברא ב-1967. צריך לברר פעם מה זה העם הזה? איפה הוא נולד? מה שפתו? מה דגלו? מה כספו? מה העבר המשותף של העם הזה מ-1967 ועד היום? לנו יש עבר של 3,000 שנה. העם הפלסטיני טעון בירור".
מעבר לפן הפוליטי, גאון ממשיך להותיר חותם גם בעולם החינוך. לאחרונה הוענק לו תואר "מורה לשם כבוד" לשנת תשפ"ד מטעם המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט, על תרומתו רבת השנים לחינוך המוזיקלי בישראל. ועדת השיפוט נימקה כי שיריו "תרמו לחינוכו של דור שלם בעיצוב פסקול לאומי מגוון ועשיר".
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212