בריאות ותזונה
מסיימים ארוחה ברבע שעה? זה מה שעלול לקרות לכם
מחקרים מראים שקצב האכילה משפיע על הבריאות לא פחות מההרכב התזונתי של המזון. מדוע ארוחות מהירות עלולות להזיק, ואיך אפשר להאט את הקצב ולשפר את העיכול?
- יצחק איתן
- פורסם י' ניסן התשפ"ה

הרגלי האכילה שלנו משפיעים לא רק על המשקל, אלא גם על מערכות הגוף השונות. מחקרים מצביעים על כך שלמוח לוקח כ-20 דקות לקלוט תחושת שובע, וכשאוכלים במהירות – עלולים לצרוך יותר מזון מהנדרש, מה שמגביר את הסיכון להשמנה ובעיות עיכול.
ד"ר לסלי היינברג, מומחית לתזונה מהמרכז לבריאות התנהגותית בקליבלנד קליניק, מסבירה: "כאשר אוכלים מהר, האותות ההורמונליים שאמורים להתריע על שובע עלולים להתפספס, מה שמוביל לאכילה מופרזת".
מעבר לצריכת קלוריות עודפת, אכילה מהירה עלולה לגרום גם לבליעת אוויר מיותרת, מה שעלול להוביל לנפיחות ואי-נוחות בבטן. בנוסף, לעיסה לא מספקת עלולה לפגוע בעיכול ולמנוע מהגוף לספוג כראוי את אבות המזון החיוניים.
כדי לשפר את ההרגלים וליהנות יותר מהארוחה, נסו את השיטות הבאות: אכילה מודעת – הקדישו תשומת לב לארוחה והימנעו מהסחות דעת כמו טלוויזיה או טלפון; לעיסה יסודית – לעסו כל ביס לפחות 15-20 פעמים כדי לאפשר פירוק טוב יותר של המזון; הפסקות יזומות – הניחו את הסכו"ם בין ביסים או שתו מים במהלך הארוחה כדי להאט את הקצב; שימוש ביד הלא דומיננטית – פעולה זו יכולה להקשות מעט על האכילה ולגרום לכם לאכול לאט יותר.
מכאן נובע שאכילה בקצב הנכון יכולה לשפר את תהליך העיכול, להפחית נפיחות ולמנוע אכילה מופרזת.
מופעים, חוגים וסרטים בעולם הילדים. הצטרפו וקבלו קופון של 100 ש"ח >>
תגובות