חדשות בעולם
"מתירים את דמנו": יהודי מרוקו מתריעים על התגברות השנאה בצל המלחמה
יהודים ממרוקו מדווחים על אווירה עוינת חסרת תקדים, כשדגלי ישראל מושפלים והפגנות נגד נורמליזציה מתרחשות מדי יום. לדבריהם, השלטונות והקהילה הבינלאומית שותקים
- יובל אביב
- פורסם י"ב ניסן התשפ"ה

יהודי מרוקו מביעים בשבועות האחרונים חשש כבד לנוכח התגברות ההפגנות האנטי-ישראליות ברחבי המדינה, מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל. העוינות כלפי ישראל והיהודים במדינה הצפון אפריקאית מגיעה לשיאים חדשים.
"רמת השנאה במרוקו כלפי ישראל והיהודים חמורה יותר מאשר בטורקיה, באיראן, בבריטניה ובארה"ב", כך העיד י', תושב יהודי מרבאט, בירת מרוקו, בראיון שפוןרסם היום (חמישי) באתר MAKO. לדבריו, "העם המרוקאי שובר מדי יום שיאי שנאה חדשים. המפגינים ציירו דגלי ישראל גדולים על מעברי חצייה כדי שאלפים ידרכו עליהם, או יסעו עליהם במכוניותיהם. כיהודי, אני חושש לחיות במרוקו. בסופו של דבר עלולים לבצע בנו לינץ', והמלך שותק בזמן שההמונים השתלטו על הרחובות ומסיתים נגד ישראל והיהודים".
השבוע האחרון התאפיין בהפגנות סוערות ברחבי מרוקו, בעיקר בערים המרכזיות דוגמת קזבלנקה ורבאט. ג', דמות בכירה בקהילה היהודית המקומית, המונה כיום רק כ-800 נפש, הביע את זעמו בשיחה עם MAKO: "היכן מדינת ישראל? מדוע ראש הממשלה והשרים אינם נוקטים בפעולה? הם שותקים ולא יוצאים נגד השתיקה של ממשלת מרוקו והמלך. גם הם נותנים יד לפגיעה ביהודי מרוקו שחיים במדינה מאות שנים ויותר. הם מתירים את דמנו".
לפי נתוני סוכנות הידיעות רויטרס, מרוקו נמנית על חמש המדינות בעולם שהתקיימו בהן מספר ההפגנות הגדול ביותר נגד ישראל ולמען הפלסטינים על רקע הלחימה בעזה. לצד מרוקו, גם ארה"ב, תימן, טורקיה ואיראן מובילות במספר ההפגנות.
מתחילת המלחמה התקיימו במרוקו למעלה מ-5,000 הפגנות הזדהות עם עזה והתנגדות לנורמליזציה עם ישראל. בנוסף, נערכו 188 צעדות ברמה המקומית והארצית, 817 אירועי סולידריות עם עזה, 8 ימי מחאה לאומיים ו-21 משמרות שדרשו להחרים חברות התומכות בישראל.
בסקר נרחב שערך אתר החדשות המרוקאי הספרס (Hespress), השתתפו 13,857 אזרחים בגילאי 20-70. על פי דיווחי מפעילי האתר, 98.2% מהמשתתפים הביעו דעה שהסוגיה הפלסטינית צריכה להיות בעדיפות עליונה עבור כלל המוסלמים, בעוד רק 1.8% טענו שהנושא אינו מעסיק אותם במיוחד או שמדובר בבעיה מקומית בלבד.
לפי האתר, 97.1% מהמשיבים הביעו תמיכה באירועי 7 באוקטובר, בטענה שמדובר ב"התנגדות לכיבוש הישראלי", כאשר 2.9% בלבד ראו במתקפה פעולה בלתי מוצדקת. 98.3% מהנשאלים הצדיקו את ההתנגדות הפלסטינית לכיבוש הישראלי, 1.2% הביעו התנגדות לכך, והיתר נמנעו מתשובה.
באשר לפעולות צה"ל, 96.9% מהמשתתפים בסקר הגדירו אותן כ"תוקפנות ורצח", בעוד רק 3.1% ראו בהן פעולות של "הגנה עצמית".
תרמו קמחא דפסחא, הביאו שמחה לאלפי משפחות רעבות, וקבלו ערכת ליל סדר מיוחדת >> לחצו כאן או חייגו 073-222-1212
תגובות