סמארטפונים ואינטרנט
מי לא מגן על הפרטיות שלנו?
אפליקצית המסרים המידיים הפופולרית עשתה דרכה לסמארטפונים של מיליונים מסביב לעולם, אבל לפי דירוג אבטחת המידע שלה נראה שלא ממש אכפת לה מי יקבל גישה לתכנים שלנו
- נעמה גרין
- פורסם ה' תמוז התשע"ה
הכירו את ג'וביק: חידוש ענק בעולם התעסוקה החרדי
פיתוח משוכלל: משחק מדהים שמשפר את הקשב והריכוז
תשע חברות טכנולוגיה מובילות קיבלו את הציון הגבוה ביותר, 5 כוכבים, בדו"ח השנתי "מי שומר על הגב שלך", הקובע את מדד השמירה על פרטיות הגולשים. אדובי, אפל, קרדו, דרופבוקס, סוניק, וורדפרס, יאהו, וויקר וויקימדיה. בצד השני, דורגה WhatsApp ככזו שאינה שומרת על הפרטיות שלנו. באמצע נמצאות חברות כמו גוגל, אמזון, סאנפצ'ט ולינקדאין.
EFF הוא גוף ללא מטרות רווח העוסק בזכויות דיגיטלית, והדירוג שלו את החברות נקבע לפי מידת שקיפות כלפי המשתמש, בכל מה שנוגע לדרישות החדירה לפרטיות מהשירותים המקוונים מצד גורמי ממשלה ולהסרת תכנים. הארגון עוקב גם אחר אגירת מידע על ידי ארגונים ועמדותיהן הרשמיות של החברות בנושא פרצות אלקטרוניות.
הדו"ח שמוציא EFF, קרן החזית האלקטרונית, משווה בין חברות הטכנולוגיה בנושא אחד בלבד: עד כמה הן מגינות על המידע הפרטי של המשתמשים מפני רשויות ממשלתיות.
הדירוג של החברות התבסס על חמישה קריטריונים:
· האם החברה משתמשת באבטחת המידע הטובה בותר?
· האם החברה מתנגדת בפומבי ל"דלת אחורית" המאפשרת לממשלה גישה למידע?
· האם יש בחברה פתיחות לגבי המדיניות של שמירה על מידע של הגולשים?
· האם החברה מודיעה למשתמשים במקרים שהממשלה מבקשת גישה למידע שלהם ?
· האם החברה מדווחת לגולשים על מקרים שבהם המימשל דורש הסרה של תכנים?
לדברי EFF, WhatsApp הגיעה למקום האחרון, מכיוון שהקריטריון היחיד שהיא עומדת בו היה העמדה הפומבית שלה המתנגדת ל"דלת אחורית".
רגישות למידע אישי בעידן הנוכחי, לאור מעורבות הולכת וגדלה של ממשלות ומשטרים בזירות המידע המקוון וטענות ל"ציתותים" מקוונים, היא נושא שיכול להרים או להפיל לחלוטין מותגי טכנולוגיה.
תגובות