בריאות ותזונה

רגילים להירדם עם סמארטפון? אתם מוכרחים לקרוא את זה

אם לא די בקרינה, הרי שמחקר שפורסם לאחרונה על ידי פרופ' פול גרינגאס מבריטניה - שופך אור על הסוגיה הזו, ומקנה לה היבט נוסף: "האור הכחול-ירוק שיוצא מהמסכים ומועבר לאישוננו - משבש את ייצור הורמון השינה, מעכב משמעותית את השעון הביולוגי שלנו, ומונע מאיתנו לישון"

אא

לא מעט מחקרים מדברים בנושא הקרינה הרדיואקטיבית שנפלטת ממכשירים שונים, ובכללם ממכשירי סמארטפון למיניהם. אמנם טרם הוכח נזק משמעותי כלשהו שנגרם על ידי קרינה מטלפונים - אולם די לחכימא ברמיזה, וצרכנים רבים מבכרים שלא להרבות בשיחות טלפוניות, מעבר למה שהכרחי. 

ואם לא די בקרינה, הרי שמחקר שפורסם לאחרונה על ידי פרופ' פול גרינגאס מבריטניה - שופך אור על הסוגיה הזו, ומקנה לה היבט נוסף: "האור הכחול-ירוק שיוצא מהמסכים ומועבר לאישוננו - משבש את ייצור הורמון השינה, מעכב משמעותית את השעון הביולוגי שלנו, ומונע מאיתנו לישון". 

'לי יש אור לבן ובוהק בסמארטפון, ולכן בשבילי זו אינה סכנה' - יאמרו המתחכמים. אבל לדברי פרופ' גרינגאס וחוקרים אחרים בתחום, כל מכשיר שהוא בעל מסך - גורם לאותה בעיה בדיוק, כך שאין לאן לברוח. "מוכרחים להפחית את השימוש במכשירים הללו בצורה משמעותית", אמר הפרופ'. "במשך היום זה עוד פחות קריטי, אבל בשעות הערב והלילה - זהו סיכון לשמו. מהנתונים שנמצאים בידינו, המסקנה החד משמעית היא שאדם שנמצא בקרבת המכשירים הללו בשעות הערב והלילה, יכול כבר להיפרד לשלום, משעת שינה אחת". 

תגיות:בריאותסמארטפוןקרינה

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה