בריאות ותזונה
רגילים להירדם עם סמארטפון? אתם מוכרחים לקרוא את זה
אם לא די בקרינה, הרי שמחקר שפורסם לאחרונה על ידי פרופ' פול גרינגאס מבריטניה - שופך אור על הסוגיה הזו, ומקנה לה היבט נוסף: "האור הכחול-ירוק שיוצא מהמסכים ומועבר לאישוננו - משבש את ייצור הורמון השינה, מעכב משמעותית את השעון הביולוגי שלנו, ומונע מאיתנו לישון"
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם ו' כסלו התשע"ו
לא מעט מחקרים מדברים בנושא הקרינה הרדיואקטיבית שנפלטת ממכשירים שונים, ובכללם ממכשירי סמארטפון למיניהם. אמנם טרם הוכח נזק משמעותי כלשהו שנגרם על ידי קרינה מטלפונים - אולם די לחכימא ברמיזה, וצרכנים רבים מבכרים שלא להרבות בשיחות טלפוניות, מעבר למה שהכרחי.
ואם לא די בקרינה, הרי שמחקר שפורסם לאחרונה על ידי פרופ' פול גרינגאס מבריטניה - שופך אור על הסוגיה הזו, ומקנה לה היבט נוסף: "האור הכחול-ירוק שיוצא מהמסכים ומועבר לאישוננו - משבש את ייצור הורמון השינה, מעכב משמעותית את השעון הביולוגי שלנו, ומונע מאיתנו לישון".
'לי יש אור לבן ובוהק בסמארטפון, ולכן בשבילי זו אינה סכנה' - יאמרו המתחכמים. אבל לדברי פרופ' גרינגאס וחוקרים אחרים בתחום, כל מכשיר שהוא בעל מסך - גורם לאותה בעיה בדיוק, כך שאין לאן לברוח. "מוכרחים להפחית את השימוש במכשירים הללו בצורה משמעותית", אמר הפרופ'. "במשך היום זה עוד פחות קריטי, אבל בשעות הערב והלילה - זהו סיכון לשמו. מהנתונים שנמצאים בידינו, המסקנה החד משמעית היא שאדם שנמצא בקרבת המכשירים הללו בשעות הערב והלילה, יכול כבר להיפרד לשלום, משעת שינה אחת".