בריאות ותזונה

מרווה רפואית: להכיר את הצמח המרפא

מאז שהיינו ילדים, המרווה מלווה רבים מאיתנו במצבי חולי שונים: כשיש דלקת - מרווה, כשיש כאב בטן - מרווה... אם כן, הגיע הזמן להכיר אותה קצת יותר לעומק. מה יש במרווה שעושה אותו לכל כך חזק ומשמעותי עבורנו?

מרווה רפואיתמרווה רפואית
אא

המרווה היא אחד מצמחי המרפא וצמחי התבלין העתיקים והנפוצים ביותר בארץ ישראל ובאזורי צמחייה ים תיכוניים. המרווה היא אחד מצמחי מרפא, שהוא שם כולל לצמחים ממינים בוטניים וממשפחות בוטניות שונות, שנמצאו כבעלי ערך מרפא או מועיל לריפוי ולמניעה של מחלות ובעיות שונות באדם. צמחי מרפא כוללים אבקות יבשות, חלקי צמחים תכשירים, תמציות תקניות, פטריות ואצות.

למרווה שימושים רפואיים, תזונתיים, קולינריים ולנוי. מבחינה רפואית, נעשה שימוש במיני מרווה שונים כרפואה לתסמינים ותחלואים שונים. מבחינה תזונתית, המרווה מהווה מרכיב בזרעי מינים שונים משמש כתוסף תזונה ומקור לחומצות שומן חיוניות. מבחינה קולינרית, שימוש בעלי המרווה נפוץ לחליטת תה ולתיבול מאכלים. כן המרווה מהווה צמח גן ונוי בעל פריחה נאה וניחוח נעים.

 

מה יש במרווה שעושה אותו לכל כך חזק ומשמעותי עבורנו?​

רבים מאתנו גדלו על כך שהמרווה מלווה אותנו במצבי חולי תקופתיים שונים: כשיש דלקת - מרווה, כשיש כאב בטן - מרווה...  אם כן, הגיע הזמן להכיר אותה קצת יותר לעומק. המרווה היא צמח ארצישראלי טיפוסי, שמלווה אותנו בטיולים בהרי החוף הגולן והגליל. אנחנו נהנים למולל אותו בכפות ידינו ולהריח את ריחו המריר והחזק. מה יש במרווה שעושה אותו לכל כך חזק ומשמעותי עבורנו? לצמח מספר תכונות:

ראשית, קיימת בו תכונה של ייבוש, ולכן משתמשים בו למצבים של הזעת יתר, להפסקה בייצור חלב-אם וכמו כן מסייע בטיפול בהזעת יתר בגיל המעבר. זו אף הסיבה שאל לאישה מניקה לצרוך מרווה כדי לא להפסיק את ייצור החלב.

לצמח יש יכולת אנטי בקטריאלית, אנטי-פטרייתית והוא אף נוגד וירוסים. אולם, למעשה כיום צורכים אותו בעיקר למצבים מקומיים, אקוטיים של כאבים ודלקות גרון והפרעות עיכול שונות. מחקר מעניין הצביע על כך שלמרווה הרפואית יש יכולת לשפר את הזיכרון אצל חולי אלצהיימר בזכות נוגדי חמצון חזקים שיש בה. ניסוי נוסף שנערך בבריטניה הראה ששימוש במיצוי של עלי המרווה תורם להרגעת מערכת העצבים, לשיפור מצב הרוח והורדת הרגשת המתח.

 

מרווה רפואית - מסייעת לבעיות שונות במערכת העיכול

למצבים של בעיות שונות בדרכי העיכול, הצטננויות ושיעול אפשר לחלוט 3 – 5 עלי מרווה בכוס מים רותחים למשך כרבע שעה. לאחר מכן יש לסנן, לערבב במעט ממתיק טבעי כגון דבש, ולשתות. ניתן להשתמש בחליטה אף לשטיפות פה, לחניכיים מדממות או בדלקת כללית או כיבים שקיימים בפה.

הצמח אינו מומלץ לחולי אפילפסיה ולאלו שנוטלים תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית. כמו כן אינו מומלץ לנשים בהריון כיון שיכול לגרום להתכווצויות של הרחם. כמו כן אינו מומלץ לנשים שאינן מעוניינות להפסיק להניק. 

אליהו שכטר הוא אירידיאולוג ומטפל טבעי

למידע נוסף אודות מרווה רפואית, לחצו כאן.

משתמשים במרווה? למדתם משהו חדש על הצמח? ספרו לנו על כך בתגובות.

קחו חלק בבניית מקווה טהרה לנשים יהודיות במדינת אויב וקבלו חנוכיה יוקרתית שתאיר את ביתכם!

לחצו כאן או חייגו: 073-222-1212

תגיות:מרווהבריאות

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה