חדשות בארץ
5,000 מתים מזיהומים במהלך אשפוז בבתי חולים
משרד הבריאות מודה: מאה אלף איש נדבקים מזיהומים בבתי חולים. וכ-5,000 מתים
- נעמה גרין
- פורסם ג' אדר ב' התשע"ו
בדיון בוועדה לביקורת המדינה, הודה משרד הבריאות כי מאה אלף איש נדבקים מדי שנה מזיהום בבתי החולים, וכי אלפי אנשים מתים מדי שנה כתוצאה מהזיהומים.
ממשרד הבריאות נמסר כי על מנת להתמודד עם הזיהומים, הוקצו 50 מיליון שקלים לתוכנית למניעת זיהומים. במסגרת התוכנית נקבעו 80 מדדים ותמריצים לבתי החולים העומדים בהם. בין המדדים: הגדלת המרחק בין המיטות, הגדלת מספר האחיות והרופאים, תוספת כוח אדם, הטמעת רחיצת ידיים לאנשי הצוות, והסברה למבקרים בבתי החולים.
מה גורם לזיהומים בבתי החולים? לפי דו"ח מבקר המדינה שפורסם ב-2013, בין הגורמים נמנים צפיפות גבוהה במחלקות, שמירה לא מספקת על היגיינה של הצוות המטפל, ציוד רפואי שאינו עובר חיטוי תקין, חוסר מודעות של המבקרים בבתי החולים, וכן חולים הסובלים מזיהום ואינם שוהים בחדרי בידוד.
(צילום אילוסטרציה: shutterstock)
בנוסף, על הציוד הרפואי להית חד פעמי לחלוטין. עם זאת, מהדו"ח מתקבלת תמונה, לפיה בכל בתי החולים מתבצע מחזור של לפחות עשרה אביזרים רפואיים, המוגדרים לשימוש חד פעמי בלבד על פי היצרן. ייתכן כי באביזרים אלו יש מוקדים שעלולים לאכלס חיידקים, נגיפים ופטריות - המועברים לחולה הבא, טוען המבקר.
עוד עולה מהדו"ח, כי במערכת הבריאות חסרים רופאים, שעיקר עיסוקם בתחום מניעת זיהומים. כיום, אין בישראל מסלול להתמחות במניעת זיהומים, כך שהכשרתם של הרופאים נעשית תוך כדי עבודה.
גורם נוסף לזיהומים בבתי החולים הוא המחסור באחיות. כיום, מועסקת בתחום זה אחות אחת לכל 500 מיטות, במקום אחת ל-200 על פי חוזר משרד הבריאות.