חדשות בארץ
המלצה חדשה: לקחת תלמידים לקברי צדיקים במדינות המזרח
וועדה שבחנה את שילוב מורשת יהדות ספרד בתוכנית הלימודים, החליטה על המלצות: לימוד על מורשת יהדות ספרד, על משוררי ספרד, וגם: ביקור בקברי צדיקים במדינות המזרח
- מיכל אריאלי
- פורסם ד' תמוז התשע"ו
אחרי שנים שבהן התמקדו הלימודים בבתי הספר בעיקר במורשת יהודי אשכנז, כעת עומדים להתווסף גם לימודים שיעסקו במורשת יהודי המזרח, מכל הדורות.
החלטה זו שהינה חסרת תקדים, הגיעה בעקבות וועדה שהתכנסה כדי לדון בנושא. מה שהוביל לכינוס הוועדה הוא קיומו של פער גדול מאוד בין התלמידים המזרחיים לאשכנזיים בארץ, כמעט בכל מקצועות הלימוד.
יו"ר הוועדה - ארז ביטון, משורר ממוצא מזרחי, ציין בעת שהגיש את הממצאים: "אם אנחנו רוצים לחזק את הדימוי של התלמיד המזרחי ולהעצים את תחושת השייכות שלו למדינה, זה גם דרך האבות והסבים שלו". לדבריו, הוא מאמין כי ברגע שיוספו למערכת הלימוד תכנים הנוגעים גם לנושאים המזרחיים – ישתנה המצב לטובה.
ואיך חושבים לעשות זאת? הוועדה הציעה למשרד החינוך שלל אפשרויות. בין היתר הומלץ ליצור בשיעורי היסטוריה מגמת לימוד חדשה בתחום מורשת יהדות ספרד והמזרח ברמה של 3,4 ו-5 יחידות, הוצע גם לקחת את התלמידים למסעות למדינות הבלקן, ספרד ומרוקו או לביקור בקברי צדיקים באזורים אלו. הצעה נוספת עסקה בחיוב סטודנטים במכללות לחינוך ללמוד קורסים בנושאי מורשת יהודי המזרח כתנאי לקבלת רישיון הוראה.
וכמה זה צפוי לעלות? על פי ההערכה מדובר בסכום של כרבע מיליון שקלים לשנה ליישום כל ההמלצות, אם כי לא ברור בשלב זה אם כולן יצאו לפועל. "כעת", כפי שאמר ביטון, "תלוי הכל במידת הנכונות והיכולת של משרד החינוך ליישם ולממש את ההמלצות האלה במציאות כה קשה".
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>