בריאות ותזונה
אם אתם אוהבים את הירק הזה, יש דבר אחד שאסור לכם לעשות איתו לעולם!
תרד. אם אתם אוהבים את הירק הבריא והכל כך עתיר 'מתנות' הזה, וודאי תרצו לדעת שבין כל החומרים החיוניים שהוא מעניק לגופנו – התרד נמנה בין רשימת מוצרים שתזונאים ומומחים אחרים ממליצים שלא לחמם אותו שוב, לאחר שחיממתם אותו פעם אחת. מדוע? קראו בכתבה שלפניכם
- שירה דאבוש (כהן)
- פורסם ט"ז חשון התשע"ז
צילום: shutterstock
תרד. אם אתם אוהבים את הירק הבריא והכל כך עתיר 'מתנות' הזה, וודאי תרצו לדעת שבין כל החומרים החיוניים שהוא מעניק לגופנו – התרד נמנה בין רשימת מוצרים שתזונאים ומומחים אחרים ממליצים שלא לחמם אותו שוב, לאחר שחיממתם אותו פעם אחת.
מדוע? שאלה טובה שאותה נבהיר בהמשך.
אבל ראשית, הבה ונתבונן יחדיו על רשימת ה'מתנות' המופלאות שמעניק הירק הזה (בהשגחה מהודרת בלבד כמובן) לגופנו:
- עתיר בברזל וחומצה פולית – במשך שנים רבות האמינו שהתרד מכיל כמויות גדולות של ברזל, והטענה הייתה שרמת הברזל בתרד היא הרבה יותר גבוהה מאשר בעלים ירוקים אחרים. אולם מחקרים שנעשו בשנים האחרונות הראו שבכל הירקות הירוקים ישנה מידה זהה של ברזל, וכי כולם מספקים לנו אותו בצורה חיונית ביותר.
- בשל חומריו הפעילים, התרד מספק לגופנו הגנה מפני קשת רחבה של מחלות ובעיות בריאות כגון הסדרת מעיים רגיזים ועיכול 'סורר', מניעה וטיפול בעצירות, חיזוק מערכת החיסון, הורדת לחץ דם גבוה, שמירה על חוזק ובריאות העצמות ועוד.
- נוגדי החמצון והמינרלים שבו מסייעים לשמירה על תאי גוף בריאים, האטת תהליך ההזדקנות ושמירה על תפקוד מוח תקין.
- חומריו הפעילים של התרד, וביניהם לוטאין – מצמצמים את הסיכון ללקות בסרטן לסוגיו, ובפרט זה של העור.
הסיבה שמומחים אוסרים לחמם אותו שנית היא שהשפעת החום הופכת את החומרים הפעילים שלו לניטרוזמינים – רכיבים מסרטנים ומסוכנים ביותר, המכילים בתוכם קבוצה חנקנית.
לפיכך, בעדיפות ראשונה כדאי לצרוך את התרד כשהוא טרי. אך אם בכל זאת החלטתם לבשלו – עדיף לאכול אותו קר, מאשר לחממו.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>