חדשות בארץ
האם מצלמות המהירות של המשטרה אינן אמינות?
לבית המשפט הוגשה תביעה נגד משטרת ישראל, מכון התקנים וגופים נוספים. הטענה: "מצלמות המהירות בכביש אינן אמינות"
- מיכל אריאלי
- פורסם י"ז שבט התשע"ז
(צילום: פלאש 90)
בקשה לתביעה שייתכן ותהפוך לייצוגית הוגשה בימים האחרונים לבית המשפט בתל אביב. הבקשה דנה באמינות מצלמות המהירות של המשטרה, ואף מבקשת לתבוע 700 מיליון שקלים ממשטרת ישראל, מינהל הכנסות המדינה במשרד האוצר ומכון התקנים הישראלי.
מי שעומדת מאחורי הבקשה היא אזרחית שהורשעה בנהיגה במהירות מופרזת ואף נקנסה ב-7500 שקלים ונענשה בשלילת רישיון לחודש ופסילה על תנאי למשך שנה.
העותרת טענה כי היא סבורה שלא נהגה במהירות העולה על המותר ולכן הגישה בקשה להישפט ולהציג את טיעוניה בפני בית המשפט, אך בבית המשפט הבהירו לה שמערכת המצלמות שצילמה אותה עומדת בתו תקן מחמיר, ולכן אין אפשרות לערער על אמינותה. על כן היא הודתה בעבירות המיוחסות לה.
אלא שכעת מבקשת הנתבעת לבוא חשבון עם המדינה, והיא אף הגישה בקשה לתביעה הטוענת כי במשך שנים נוהגת משטרת ישראל לגבות עשרות מיליוני שקלים שלא כדין באמצעות הזמנות לדין שמופקות על ידי מערכת המצלמות בכביש המכונה מערכת א-3.
לדבריה צירפה האזרחית גם חוות דעת של מומחה שהצביע על ליקויים רבים ברמת הדיוק שנמדדת על ידי המערכת, וציין כי למרות הליקויים, אישר מכון התקנים בשנת 2012 למצלמות אכיפת המהירות תו תקן, כאשר אנשיו מעידים כי הם נכחו בבדיקות שלא היו. כך הוא אפשר למשטרת ישראל להמשיך לגבות כספים שלא כדין.