בריאות ותזונה
איגוד רופאי הלב האמריקני קבע: זו הארוחה החשובה ביום
זמני הארוחות הם בעלי השפעה דרמטית על הבריאות: ארוחת בוקר סדירה מקטינה את הסיכוי לסוכרת. נשנושי לילה מגדילים את הסיכוי להשמנה ולבעיות מטבוליות נוספות
- נעמה גרין
- פורסם כ"א אדר התשע"ז |עודכן
(צילום: shutterstock)
זמני הארוחות יכולים להשפיע על המשקל ועל הפחתת הסיכויים לחלות במחלות לב – כך עולה ממסמך רשמי של איגוד רופאי הלב האמריקני, שפורסם ב"וושינגטון פוסט".
את המסמך גיבשה ועדה מייעצת של רופאים וחוקרים, המתמחים במחלות לב ובתזונה. ההחלטה לגבש את המסמך נבעה מהנתונים המדאיגים המצביעים על עלייה משמעותית בשנים האחרונות בשיעורי ההשמנה, הסוכרת ומחלות הלב. המסקנה חד משמעית: לא רק למספר הקלוריות במזון יש אחריות לתופעות האלו, אלא גם לזמני הארוחות.
על פי נייר העמדה שפורסם, ארוחת הבוקר היא החשובה ביותר במהלך היום. ההסבר: בזמן השינה רמת האנרגיה והסוכרים בגוף צונחת. ארוחת בוקר מתאימה מחזירה לנו את החוסרים ומאפשרת לגוף ולמוח לתפקד כראוי. וויתור על הארוחה הזו פוגע בגוף ומגדיל את הסיכוי לפתח סוכרת.
פרופ' מארי פייר סט-אונג, יו"ר איגוד רופאי הלב האמריקני, הסבירה כי "20%-30% מהאמריקנים לא אוכלים ארוחת בוקר מסורתית. השיעור הזה עדיין גדל, ומקביל לעלייה בשיעורי ההשמנה. רק לאחרונה פורסם מחקר שמצא שבקרב תינוקות בני שנתיים שצרכו דגני בוקר נרשם סיכוי נמוך ב-31% לסבול מעודף משקל או מהשמנה לעומת אלה שלא אכלו ארוחת בוקר".
עוד ממליץ איגוד רופאי הלב האמריקני להימנע מאכילה בלילה. על פי מחקרים עדכניים, נראה כי אנשים שנוהגים לאכול בלילה סובלים מהשמנה, מדלקות כרוניות ומבעיות מטבוליות הרבה יותר מאנשים שצורים אותה כמות קלוריות, אך אוכלים בשעות היום. מחקר נוסף מצביע על כך שגברים שמתעוררים באמצע הלילה ומנשנשים משהו יש סיכוי גבוה ב-55% לחלות במחלות לב, לעומת גברים שלא אוכלים בלילה.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>