לצפייה בתמונה
לחץ כאן
לצפייה בתמונה
כבכל שנה, גם השנה דבקו בעליה של מאפיית אבולעפיה המפורסמת במנהג שמלווה אותם משנת 1969, וכשבוע לפני חג הפסח - סגרו את המאפייה כליל. אלא שהשנה, באמצעות שלט שנתלה על המאפייה, זכה קהל הלקוחות להבין שאין זה צעד מובן מאליו, כי אם כזה שעומד מאחוריו סיפור מרתק במיוחד:
הכל התחיל ברב שלמה זלמן שטראובר, שבאותן שנים התגורר בשכנות לבעלי המאפייה. בערב חג הפסח, עת התקדש היום ובזמן שכל עמך בית ישראל מתכוננים לקבלת תוספת קדושה - תור ארוך השתרך בפתח מאפיית אבולעפיה. בראותו את החטאת הרבים בפרהסיה, חרה לרב שטראובר עד שהחליט לעשות מעשה: הרב קרא לסבא סעיד ז"ל, שהיה אז בעליה של המאפייה, והחליט לתת לו הצעה מפתה. "הרב שאל את סבא סעיד כמה המאפייה מרוויחה בפסח, וסבא ענה לו", מספר כיום סעיד אבולעפיה, שקרוי על שם סבו.
הסכום שהרוויחה המאפייה בשבוע, היה זהה לערך של עלות דירה ביפו של אותם ימים, אולם הרב לא נרתע ולא שב בו מהצעתו הנדיבה. "אני אדאג שתקבל את הכסף, אם תסגור את המאפייה בפסח", אמר הרב לשכנו, וזה הסכים. "בשבוע הזה עשה סבא שיפוצים, ונהנה ממנוחה וזמן איכות עם המשפחה", מספר נכדו. "וכך היה מדי שנה, במשך חמש שנים. שבוע לפני פסח הרב שטראובר הגיע עם הכסף, וסבא סגר את המאפייה בפסח".
עד לשנה השישית. בשנה זו הקדים הסבא סעיד את הרב, ניגש למפעל הנעליים שברשותו ואמר לו שמשנה זו ואילך, הוא אינו צריך לשלם לו עוד. "סבא אמר לו שהיות ואנחנו סוגרים בפסח, קיבלנו ברכה אדירה בשאר ימות השנה, ומעתה ואילך - נמשיך לסגור בפסח, ללא תשלום. ואנו ממשיכים בגאווה את מסורתו של סבא סעיד, עד עצם היום הזה".
הורידו את האפליקציה החדשה "הידברות Shorts", וצפו בתוכן נקי, קצר ויהודי, לפני כולם >>
*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה