לצפייה בתמונה
לחץ כאן
לצפייה בתמונה
1. האם ידעתם ש....ההיפופוטם מפריש זיעה בצבע וורוד שמשמשת כקרם גוף המגן על עורו הרגיש מיובש ומכוויות שמש? לתוספת הגנה, הזיעה הוורודה גם מתפקדת כחומר אנטיביוטי.
2. האם ידעתם ש...היום בשבוע המועד ביותר להתקפי לב הוא יום שני? הזמן המועד ביותר במהלך יום שני הוא בין ארבע בבוקר לעשר בבוקר. ההסברים לכך נובעים מלחץ תחילת שבוע העבודה (בחו"ל) ועד שתיית יתר במהלך סוף השבוע.
3. האם ידעתם ש... תמנון תינוק הוא בערך בגודל של קרצייה? הוא גדל מהר, עם זאת, ומסוגל להכפיל את משקלו מידי שבוע. מה בדיוק הוא אוכל כדי לגדול כך לא ממש ברור: בשבי כמעט ולא מצליחים לגדל את התינוקות הזעירים הללו.
4. האם ידעתם שסימן הקריאה לעזרה הבינלאומי, SOS, אומץ לשימוש אוניברסלי במקרי מצוקה רק אחרי טביעתה של הספינה טיטניק? על אף שהוחלט על האיתות בוועידות בינלאומיות מספר שנים לאחר מכן, ברוב העולם הוא היה בלתי ידוע. רק אחרי שטיטניק, בטביעתה המפורסמת, השתמשה באיתות הזה, הפך ה-SOS לאיתות המצוקה המקובל בעולם כולו.
5. האם ידעתם ש...העורקים בגופו של הלוויתן הכחול הם כה גדולים, שילד קטן יכול היה להשתמש בהם בתור בריכת שחייה?
6. האם ידעתם ש...שודדי ים במשך הדורות נהגו לענוד עגילים לא כדי להיראות פראיים אלא משום שהאמינו שניקוב האוזניים משפר את הראייה שלהם?
7. האם ידעתם ש...בשנת 1518 תועד מקרה מפורסם בצרפת שבו מתו מספר אנשים משום שלא יכלו להפסיק לרקוד? הסיפור נכנס להיסטוריה בתור: 'קדחת הריקוד של סטרסבורג'. בלי אף סיבה נראית לעין, אנשים ברחובותיה של העיר החלו לרקוד והמשיכו לרקוד במשך חודש תמים. כמה מהם לא הצליחו להפסיק גם לרגעים ספורים את הריקוד – וכך רקדו עד שמתו מתשישות ורעב.
החליפו עכשיו את אפליקציית טיקטוק בהידברות Shorts וצפו בתוכן איכותי ומחזק.
לחצו כאן להורדה >>
*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה