קשב וריכוז
מחקר חדש: תרופות להפרעת קשב מפחיתות סיכון להתמכרות לסמים ולאלכוהול
מחקר אמריקאי חדש מצא כי שימוש בסמים ובאלכוהול נפוץ פחות אצל בעלי הפרעת קשב וריכוז המטופלים תרופתית
- הידברות
- פורסם ד' אב התשע"ז |עודכן
(צילום: shutterstock)
בני נוער ומבוגרים בעלי הפרעת קשב וריכוז המטופלים תרופתית נמצאים בסיכון נמוך יותר לפתח התמכרות לסמים או אלכוהול, כך מצא מחקר חדש של אוניברסיטת אינדיאנה.
החוקרים בדקו נתונים לגבי שלושה מיליון אמריקאים המאובחנים עם הפרעת קשב וריכוז. בקרב אלה שנטלו תרופות להפרעת קשב, כמו ריטלין, אדרל, וסטרטרה, שיעורי ההתמכרות לסמים ואלכוהול היו נמוכים יותר ב-35 אחוזים אצל הגברים וב-31 אחוזים אצל הנשים בהשוואה לגברים ונשים עם הפרעת קשב שלא קיבלו טיפול תרופתי.
המחקר הזה מצטרף לשורה של מחקרים המוכיחה כי טיפול תרופתי להפרעת קשב תורם להורדת הסיכון לתוצאות שליליות המזוהות עם הפרעת הקשב.
"המחקר מספק עדות נוספות שהשימוש בתרופות להפרעת קשב לא מזוהה עם סיכון גבוה יותר לשימוש בסמים או התמכרות לאלכוהול בגיל הנעורים או בבגרות", אומרים החוקרים. "למעשה, מחקר זה ומחקרים דומים לו מצאו שהסיכון לבעיות כאלה נמוך יותר בתקופות בהן נוטלים טיפול תרופתי, ואפילו לאחריהן".
באופן כללי, בוגרים בעלי הפרעת קשב וריכוז נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח התמכרות לסמים או לאלכוהול בהשוואה לשאר האוכלוסייה. חוקרים מניחים כי הנטייה הזו היא ניסיון בתת-מודע ל'טיפול עצמי' ולהשגת שליטה על הסימפטומים של הפרעת הקשב. בהתאם לכך, ההנחה היא שטיפול תרופתי, כפי שהוכח במחקר של אוניברסיטת אינדיאנה, יפחית את אותו צורך ל'טיפול עצמי' וממילא יוריד את שיעורי צריכת הסמים והאלכוהול.